Никълъс Круз, убил 17 ученици и преподаватели при нападение с

...
Никълъс Круз, убил 17 ученици и преподаватели при нападение с
Коментари Харесай

Масовият убиец, който навръх Свети Валентин погуби 17 души, се размина със смъртна присъда

Никълъс Круз, умъртвил 17 възпитаници и преподаватели при нахлуване с полуавтоматична пушка в гимназията " Марджъри Стоунман Дъглас " във Флорида, беше публично наказан на пожизнен затвор през вчерашния ден, заяви Ройтерс.

Съдебните заседатели гласоподаваха предишния месец да не осъдят 24-годишния Круз на гибел, като вместо това постановиха пожизнен затвор без опция за условно освобождение на причинителя на едно от най-големите всеобщи убийства в историята на Съединени американски щати. Миналата година Круз се призна за отговорен в преднамерено ликвидиране за нападението на 14 февруари 2018 година.

Съдията от окръг Брауърд Елизабет Шерер се съгласи с настояването на прокуратурата първо да разреши на роднините на жертвите на Круз да се извърнат към съда, преди да бъде произнесена присъдата. Производството по присъдата стартира във вторник с изказвания за отражението на нападението върху жертвите.

Много родственици на жертвите осъдиха решението на правосъдните заседатели и разкритикуваха условието на щатския закон 12-те правосъдни заседатели да вземат с единогласие решението за налагане на смъртна присъда. Други насочиха рецензии против юристите му.

Много родственици на жертви се обърнаха непосредствено към Круз, който седеше на една маса с юристите си. Ан Рамзи, майката на 17-годишната Хелена Рамзи, го назова " чисто зло ". Инез Хиксън го назова " вътрешен терорист " поради убийството на тъста ѝ Крис Хиксън, началник на атлетическия тим на гимназията.

Круз беше на 19 години по време на нападението си против гимназията в Паркланд. Преди това той е бил изключен от образователното заведение.

БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР