Никаква вода няма да тече днес от чешмите на хората

...
Никаква вода няма да тече днес от чешмите на хората
Коментари Харесай

Голяма авария оставя Перник тотално без вода

Никаква вода няма да тече през днешния ден от чешмите на хората в по-голямата част от Перник, град Батановци и още седем села, ползващи вода от язовир „ Студена ”. Причината е огромна повреда по довеждащия тръбопровод от пречиствателната станция за питейни води. Няма да бъде спазен през днешния ден графикът за  режимното водоподаване, съобщи БНР.

Причината да няма вода за огромна част от Перник е аварирал тръбопровод с диаметър 1020 мм в квартал „ Железни фабрики ”. По отстраняването ѝ ще работят два екипа – на локалното ВиК и на софийска компания, като при нужда ще се работи и през нощта до окончателното прекъсване на теча.

Продължителността на ремонта няма да разреши градските резервоари да бъдат захранени с задоволително количество вода и графикът за режимно водоподаване в по-голямата част от Перник и близките обитаеми места, които са на режим, няма да бъде спазен.

Аварията няма да се отрази на водоподаването по режим единствено на кварталите „ Изток ”, „ Тева ” и „ Мошино ”, част от квартал „ Иван Пашов ” и селата Люлин и Бучино, които ще бъдат водоснабдени по график.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР