Никакъв Армагедон не се задава - ротацията ще мине, заяви

...
Никакъв Армагедон не се задава - ротацията ще мине, заяви
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Никакъв Армагедон не се задава - ротацията ще мине

" Никакъв Армагедон не се задава - ротацията ще мине ", съобщи депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева пред Българска национална телевизия. $Ротацията е във фокуса на вниманието, тъй като е необикновена процедура за българския политически живот, само че не се чакат огромни разтърсвания в кабинета, разяснява тя. Не очаквайте огромни земетресения и разбърквания в кабинета. Целта е да има ръководство, което да може да продължи инерцията и посоката, което е поело. Влизането на един нов министър лишава месеци, а в това държавно управление темпото е извънредно мощно ", добави тя.
 
Със сигурност ще се извърши промяната на министър-председателя - към момента обаче не е ясно дали Николай Денков ще заеме мястото на Мария Габриел във външното министерство или ще се върне в просветителния сектор.
 
" Това е въпрос на групово решение на органите на мандатоносителите. Не е драма дали някой министър ще бъде заменен - те просто би трябвало да са наясно с посоката и да устоят на темпото на кабинета ", сподели Антоанета Цонева.
 
Някои министри работят извънредно мощно, разяснява Цонева и уточни за образец екоминистъра и неговия екип. Тя дефинира като " станиолен звук " дебатите към идното посещаване на българска делегация в Съединени американски щати.
 
" Много по-важни неща се случиха в Народното събрание единствено за една седмица. Приехме нова формула за референтните цени на медикаментите за онкоболни. Завършват измененията в Закона за Българска народна банка, който би трябвало да обезпечи интеграцията на нашата централна банка в системата на еврото ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР