„Никак не съм привърженик на героичната версия за убийството на

...
„Никак не съм привърженик на героичната версия за убийството на
Коментари Харесай

Ген. Димо Гяуров: Петър Христов командваше като бос МВР във Вeлико Търново

„ Никак не съм последовател на героичната версия за убийството на Петър Христов, а точно, че е съдействал за разбиването на „ Наглите “. Много по-вероятно са останалите версии – да речем корупционните. Този човек командваше администрациите, Министерство на вътрешните работи, участваше в публичните поръчки в цялата Великотърновска област “.

Така някогашният шеф на Националната разследваща работа и ексдепутат ген. Димо Гяуров разяснява пред BiT убийството на Петър Христов. Бизнесменът, апетитен за непосредствен до ГЕРБ, бе разстрелян в понеделник пред офиса на компанията му „ Лакрима “ в столичния квартал „ Манастирски ливади “.

Гяуров акцентира, че Христов не е направил кой знае какво за разкриването на групата „ Наглите “ - просто е завел един от нарушителите при тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов против гаранции, че ще стане предпазен очевидец на Министерство на вътрешните работи.

„ Очевидно е имало недоволни и конкуренция. Твърди се, че компаниите му напълно не са в цветущо положение - че има големи задължения, че не се е разплащал с подизпълнителите и част от служащите. Очевидно е имало доста аргументи някой да изиска да го поръча “, уточни ексшефът на разузнаването.

„ Това е пукотевица по властта, по неналичието на потенциал на властта да се оправи с престъпността. Аз от години настоявам, че главният проблем на службите за сигурност и на Министерство на вътрешните работи е неналичието на потенциал, на първокласен човешки запас, на знания и дарба. Това дава отражение в резултатите “, разяснява той.

Димо Гяуров разяснява и провелото се през вчерашния ден съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. „ След 4 часа заседаване, този КСНС излезе с много скромни решения. Според мен, не е имало за цел резултати, това е просто един пиар ход “, изясни Гяуров. „ Лошото е, че последните тежки престъпни закононарушения се отличават с изключителна безочливост, а това е индикатор за отношението към страната. Тоест, причинителите считам, че няма да бъдат осъдени. Това е пукотевица по неналичието на власт, по неналичието на потенциал за справяне, безапелационен бе генералът.

„ Причините за липса на този потенциал са разнообразни – като се стартира от шуробаджанащина и се стигне до липса на мотивация “, добави още Димо Гяуров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР