Никъде по света медиите не са толкова несвободни, както в

...
Никъде по света медиите не са толкова несвободни, както в
Коментари Харесай

Уточнение за медиите: Хамас обявиха война на Израел!

Никъде по света медиите не са толкоз несвободни, както в България, тъй като са денационализирани, подвластни от враждебна страна

Димитър Попов

След потресаващото нахлуване на Хамаз против почтени мирни фамилии в израелски градове, в непредизвикана офанзива от радикални ислямисти, които си показват бъдещето като вождове в международен халифат, българските медии към този момент следващ ден броят жертвите от двете страни и разясняват събитието през гледната точка на палестински представители в България.
Както нормално у нас по традиция

господства съветската позиция

по събитията в Близкия Изток. Вижте какво споделя Лавров, който в този момент е герой за мир и споразумяване на спора с договаряния, с уклон към палестинската страна, и ще разберете за какво и двете национални български малките екрани по този начин внимателно заобикалят доста от детайлностите към това нахлуване.
Не чух нито дума за това, че цялото софтуерно и електронно съоръжение, което Хамас са употребявали, с цел да блокират израелските връзки в командните пунктове на границата с Газа, е съветско произвеждане. И няма по какъв начин да бъде доставено без съветско присъединяване. Прочетох, че Русия блокира резолюция на Организация на обединените нации осъждаща палестинското нахлуване, и не чух нито един коментар по това събитие.
Не чух също, че ирански офицери от Националната армия са взели участие в подготовката на офанзивата и са обучавали палестинците за това навлизане. Няма мнения и за тъкмо определеното от Иран време за нападението – преди подписването на контракта сред Израел и Саудитска Арабия. Да не приказваме пък и за по- дълбоката причина – палестинското нахлуване ще блокира прокарването на новия транспортен кулоар от Индия до Атина, който би трябвало да дублира китайския път на коприната и да се трансформира в съперник на китайските упоритости за доминация в Европа.
Не, двете национални малките екрани отново желаят да уреждат спокойно спора, който Израел с цялостно право назовава война. Най-голямата покруса, която отразиха, беше за закъсалите българи на израелски летища. Скъсаха се да търсят палестинци за студията си, даже един евреин не поканиха от кумова срама. Ако не бяха директните включвания на българки в Израел, които в битов проект показаха войната, българите нямаше и да схванат мащабите на тази покруса.
Удивително е по какъв начин даже уважавани интернационалните медии, като Евронюз или Свободна Европа, попадайки на българска почва, с български екипи и мениджмънт, се трансформират в

журналистически пародии,

които обръщат наобратно цялата публицистична политика на своите интернационалните редакции.
Евронюз три дни към този момент кани ту палестинския дипломат, ту един арабски псевдожурналист под прикритие, който искрено си призна, че е от страната на палестинците. И всичките мнения на тези светила бяха, че Израел е отговорен за това нахлуване тъй като не зачитал правата на палестинците! Все едно слушах иранския аятолах Али Хаменей.
Същата „ неутрална “ позиция зае и финансираната от американския конгрес „ Свободна Европа “ – България. Там ви описват историята на Хамас и палестинците, тяхната идея, напълно неутрално ви пресмятат жертвите от двете страни, и най-после пътем загатват, че Съединени американски щати подкрепили Израел.
Погледнете какво пишат по въпроса от съветската секция на Свободна Европа, по какъв начин непосредствено осъждат това нахлуване, и ще видите разлика от земята до небето.
Защо Брюксел и Вашингтон финансират в България медии, които явно пазят политиката на Русия в международните каузи, на мен не ми е ясно. Но е несъмнено, че това съглашателско държание, в някои медии сигурно финансирано от Русия,ще настрои

цялото българско общество на неверна вълна

Много хора ще повярват че това е уравновесено отразяване на нормалния спор в Близкия Изток, и ще осъдят Израел за нахлуването в Газа, което следва, забравяйки кой е почнал тази война.
Същата беше картината и когато Русия атакува Украйна. Благодарение на преобладаващата съветска позиция в българските медии, през днешния ден половината българи са срещу помощта за Украйна.
Медиите са доста мощен мотор на публичното мнение и на никое място по света те не са толкоз несвободни, както в България. Никъде също не са толкоз денационализирани, подвластни от враждебна страна, която намерено води война против свободния свят и против свободното слово.
Дали не е време ДАНС да направи едно съществено следствие на съществуването им по очевидни и скрити канали, да откри същинските им притежатели и да ревизира лоялността на публицистите, които пишат там.
Може пък по-късно да научим, че Израел е атакуван от освирепели ислямисти, които не зачитат човешкия живот – нито своя, нито непознатия, и че има цялостното право да отбрани живота на своите жители.
Да научим също, че

Русия към този момент дестабилизира Африка, Европа, Близкия Изток

и е подготвена да взе участие в нови и нови войни, до момента в който разклати международния мир до степен, че да срути всевъзможен интернационален ред и интернационално право.
Не че и в този момент не го знаем, само че за жалост не го знаем от българските медии!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР