Ник Дънлап е първият аматьор от 33 години, който побеждава

...
Ник Дънлап е първият аматьор от 33 години, който побеждава
Коментари Харесай

Куриозно: Колежанин спечели голям голф турнир, но не може да вземе наградата от $ 1.5 млн

Ник Дънлап е първият дилетант от 33 години, който побеждава в шампионат от професионалния тур
Колежанинът Ник Дънлап се размина с премия от 1.5 милиона $, която си завоюва почтено и честно с чудесно показване на първокласен голф шампионат.

Студентът изненадващо завоюва конкуренцията " American Express " в Калифорния, която е обичайната част от професионалния PGA тур в този спорт. А Ник стана първият състезател с аматьорски статут от 33 години насам, който съумява да победи в съревнование от тура против експертите.

20-годишният юноша обаче няма да получи полагащите се на спечелилия милион и половина $. Такива са разпоредбите - статутът ми не разрешава бонусът да бъде връчен от уредниците. Куриозно, той отива за втория в шампионата - Кристиан Безюденхюит от Южна Африка, който загуби с един удар борбата от колежанина.

Но си потегля с 1.5 млн. $... за второ място.

Той е №56 в ранкинга на професионалния тур, като има зад тила си 10 трофеи от огромни шампионати. А бе надвит от Дънлап, който даже не е със статут на голфър, който изкарва прехраната си със стиковете.

Ник въпреки всичко има някакъв опит - това бе четвърто присъединяване на шампионати с експерти.

И до момента никой не си мислеше, че има капацитет за последна победа в конкуренцията с асовете. Все отново в цялата история на PGA тура единствено шестима преди този уикенд бяха дилетантите, печелили купа на такова равнище.

В Калифорния единствено Дънлап бе с подобен статут от всички 156 участници, което прави успеха му още по-значима и изненадваща.

" Невероятно, най-хубавото възприятие на света - радваше се спечелилият с трофея, с който се снима паралелно до родителите си. - Усещането след последния удар ще го помня цялостен живот. Победих играчи, които са на международно равнище. "

Организаторите обаче бяха длъжни да му напомнят регламента на тура, а той е безапелационен - Дънлап няма да вземе нито 1.5 милиона $, които са отредени за спечелилия в шампионата, нито 500-те точки за ранглистата.

Но ще получи въпреки всичко утешителната премия да има 2-годишно право на допускане за присъединяване в шампионати, важащо до края на 2025-а.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР