Нигерийският плувец и треньор Самуел Акинродойе преплува разстоянието от близо

...
Нигерийският плувец и треньор Самуел Акинродойе преплува разстоянието от близо
Коментари Харесай

Нигерийски плувец се бори за повишаване осведомеността на хората за психичното здраве

Нигерийският плувец и треньор Самуел Акинродойе преплува дистанцията от близо 12 километра по дължината на най-дългия мост в Лагос.

Неговата цел е да увеличи осведомеността на хората по отношение на проблемите, свързани с психологичното здраве, написа Voice of America (VOA) . Той взема решение да стартира тази акция, откакто негов другар прави опит да постави завършек на живота си.

„ Хората не би трябвало да мислят, че самоубийството е алтернатива за тях. Животът може да се промени за момент. Никой не би трябвало да мисли за самоубийство “, споделя той.

Мостът в пристанищния град Лагос е прочут с многото случаи на самоубийства. Хора, които са решили, че животът няма какво повече да им предложи, просто се качват там и скачат във водата, предава Voice of America (VOA) .

Плувецът се бори с против това.

Докладът на УНИЦЕФ от 2021 година сподели, че всеки шести нигерийец на възраст сред 15 и 24 години е депресиран, обезпокоителен или има други проблеми, свързани психологичното здраве. Според медицински експерти в консервативното общество на Нигерия има стигма, обвързвана с психологичното здраве, която би трябвало да бъде преодоляна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР