Нигерийски пастор беше арестуван по обвинения, че с измама е

...
Нигерийски пастор беше арестуван по обвинения, че с измама е
Коментари Харесай

Нигерийският пастор Тео О Ебони е арестуван по обвинение в измама на последователи с 1 млн. долара

Нигерийски свещеник беше задържан по обвинявания, че с машинация е предиздвикал хората да се разделят с парите си, написа „ BBC “.

Тео О Ебони , добре прочут в щата Бенуе , е упрекнат, че е измамил своите почитатели и други с повече от 1,3 милиарда найра (930 000 долара; 740 000 английски лири). Той беше арестуван и освободен под гаранция предходната година, само че това стана обществено притежание едвам в този момент, издава представителят на антикорупционния орган. Ебони от своя страна съобщи, че новината е подправена информация , публикувана от блогъри. Той не разяснява обвиняванията против него.

Нигерийската комисия за стопански и финансови закононарушения (EFCC) твърди, че Ебони е изискал от жертвите си да платят такса от по 1300 $ , с цел да получат достъп до дотация от 20 милиарда $ от основаната в Съединени американски щати Фондация Форд. В него обаче написа, че фондацията не е предложила такава дотация. Ето какво се споделя в изказване на организацията “

„ Разследванията на EFCC демонстрираха, че фондацията на Форд не е имала съглашение, безплатна помощ, взаимоотношения или бизнес с Ебони. Фондацията изрично отхвърли него и неговата неправителствена организация, наблягайки, че няма никаква връзка с тях. “

EFCC също по този начин твърди, че Ебони, който управлява църквата Faith on the Rock Ministry International , е употребявал средствата, добити посредством машинация , с цел да купи пет парцела . Той ще бъде упрекнат в съда след привършване на следствието, споделя EFCC. Все още не е ясно какви тъкмо обвинявания ще му бъдат повдигнати.

Във видео изказване, оповестено от Me Ebonyi във Facebook почти по същото време, когато EFCC разгласи ареста му в X, той сподели, че новината за задържането му е била измислена от „ блогъри… опитващи се да употребяват тялото ми, с цел да вършат пари… това е доста огромна подправена новина… не е правилно “ .

Говорителят на EFCC Деле Оуъл обаче разяснява пред вестник Punch, че Ебони е пуснат под гаранция , откакто е бил задържан и по-късно освободен предходната година. Говорителят изясни:

„ Той беше задържан за дълъг интервал от време, само че заради следствието, което провеждахме, не направихме никакви изказвания. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР