Нигерия продължава с опитите си да накара младата надежда на

...
Нигерия продължава с опитите си да накара младата надежда на
Коментари Харесай

Нигерия бърза да изпревари Англия за футболист на Арсенал

Нигерия продължава с опитите си да накара младата вяра на Арсенал Букайо Сака да заиграе за националния тим на страната, оповестява Daily Mail. 18-годишното крило е в състава на Англия в тима до 19 години, като неотдавна се заприказва, че селекционерът на мъжкия отбор Гарет Саутгейт приготвя повиквателна за футболиста.
 Саутгейт приготвя повиквателни за Мейсън Грийнууд и Букайо Сака
От Нигерийската футболна федерация обаче се надяват, че ще съумеят да изпреварят сътрудниците си от Острова и ще убедят младока да показва тяхната страна, като му предложат място непосредствено в първия състав. Сака е роден в Лондон, само че е с нигерийски корени и към момента има право да избере за коя страна да заиграе, защото няма мачове с формалния отбор за нито една от двете страни.

През последните години африканската република си обезпечи услугите на футболисти като Алекс Иуоби, Ола Аина и Виктор Моузес, които избраха националния тим на Нигерия пред този на Англия. Въпреки това, по-рано през сезона дуото от Челси Тами Ейбрахам и Фикайо Томори отхвърлиха предлагането на страната и избраха тима на " трите лъва ". Тепърва следва да забележим какъв избор ще направи Сака, който през този сезон има 39 мача във всички шампионати, в които е отбелязал 4 гола и е направил още 11 асистенции.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР