Нигер оспори санкциите в Съда на ECOWAS в нигерийската столица

...
Нигер оспори санкциите в Съда на ECOWAS в нигерийската столица
Коментари Харесай

Съдът на Западна Африка отказва да признае хунтата на Нигер, отхвърля искането за вдигане на санкциите за преврат

Нигер оспори глобите в Съда на ECOWAS в нигерийската столица Абуджа с аргумента, че те предизвикват съществени компликации за жителите на Нигер, в това число посредством ограничение на доставките на храна и медикаменти. Лидерите на преврата в Нигер желаеха краткотрайно прекъсване на глобите в очакване на дефинитивно решение по въпроса.

Изнасяйки решението в четвъртък, съдията Дупе Атоки назова хунтата в Нигер резултат от „ противоконституционна промяна на държавното управление “ и сподели, че тя не е приета за държава-членка на районния блок.

„ Следователно, до степента, в която настояването за краткотрайни ограничения от името на Нигер е отправено от противоконституционно и непризнато държавно управление, то е... неприемливо “, сподели съдията.

Решението може в допълнение да усложни напъните за разрешаване на политическата рецесия в Нигер и връщане на страната към гражданско ръководство. Хунтата, която назначи министър-председател, дефинира вероятен тригодишен график за връщане на властта на цивилните, което ECOW...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР