Ние винаги казваме, че държавата най-добре може да помогне като

...
Ние винаги казваме, че държавата най-добре може да помогне като
Коментари Харесай

Васил Велев: Държавата най-добре може да помогне като не пречи

 Ние постоянно споделяме, че страната най-добре може да помогне като не пречи. Това важи в доста огромна степен и в този момент. Това съобщи за Bulgaria ON AIR предсeдателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

По негови думи би трябвало да се оползотвори всякаква опция за икономическа интензивност, както и доста а се облекчат товарните транспорти и транспортът на хора.

Според него в мярката 60/40 е позволена грешка и е належащо да се преработи параграф 6, тъй като на практика той правел мярката неизползваема.

Припомняме изявление на обществения министър Деница Сачева по отношение на тази мярка. 

" Ако работодателят редуцира служащия, надлежно страната би плащала 60% от компенсацията на този човек, само че той би бил незает. А когато страната заплаща тези 60%, от работодателя се чака да добавя 40%, тъй че този човек да не бъде незает, а надлежно и компанията да може да резервира своя най-съществен капитал – а точно човешкия капитал. "

Държавната помощ е мистерия за икономическата доктрина и процедура

" Мярката 60/40 е ориентирана към предприятия, които са спрели работа и се чака от тях да платят 40% заплати, 20% осигуровки, в това число налозите. Това не е 60 на 40, а е 20 на 80 ", подчерта Велев.

Според него би трябвало да се увеличи пропускателната дарба на КПП-тата, като за задачата по негови думи може да помогне и армията. Руската войска оказва помощ в Италия, ние се чудим дали българската войска може да помогне на българи, посочи той.

Велев уточни, че от АИКБ са помогнали на на предприятията, като са трансформирали организацията на работата. В уеб страницата на Асоциацията са оповестени рекомендации и правила, както и изискващи се документи от Агенцията по труда. Посочено е и по какъв начин и от кое място предприятията могат да се снабдят с защитни средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР