Ние видяхме битката на Борис Бонев, Демократична България“ и Спаси

...
Ние видяхме битката на Борис Бонев, Демократична България“ и Спаси
Коментари Харесай

Антон Хекимян пред Дарик: Битката на ПП-ДБ-СС е за постове, власт и пари

„ Ние видяхме борбата на Борис Бонев, „ Демократична България “ и „ Спаси София “ да вземат комисиите, които те считат за най-важни – това са комисиите с максимален оборот. Те не ги взеха, само че би трябвало да схванат, че би трябвало да бъдат следени, точно поради това недоврие, което ние имаме към тях, тъй като очевидно тяхната борба е единствено за постове, за власт и за пари “. Такъв коментар направи пред Дарик в предаването „ Стълбището “ общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян. Повод на думите му бе развоят в Столичния общински съвет отпреди дни, когато ПП-ДБ-СС оглавиха единствено една от непрекъснатите комисии към градския парламент, а останалите председателски места бяха разпределени главно сред ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия.

Според общинския консултант от ГЕРБ-СДС най-голямата политическа група в локалния парламент демонстрира политическа незрялост. Даде за образец сглобката на национално равнище, като акцентира, че в кабинета ГЕРБ-СДС има единствено един министър – Мария Габриел. И посочи, че, откакто на локално равнище председателското място в СОС се заема от кандидатура на ПП-ДБ-СС, разумно би било част от комисиите в градския парламент да се оглавяват от ГЕРБ-СДС.

Хекимян сподели още, че неналичието на стабилно болшинство в СОС би било проблем, защото решенията за София ще се взимат тромаво и постепенно. И акцентира, че ПП-ДБ-СС се хвалят с поректи, почнали при предходния мандат от ГЕРБ-СДС. Той разкритикува и обществено показания бюджет на кмета на Столична община Васил Терзиев, като го укори в недостатъци.

„ Видяхме бюджет, който беше публично показан, само че считам, че там има доста пробойни и доста пропуски – пропуск за парите за нарастване на заплатите на чиновниците на столичния градски превоз - не участват в този бюджет. Това е риск, тъй като, в случай че те бъдат вкарани в друго перо, а не в бюджета, там рискуваме сдружението да изпадне във банкрут или да бъде на загуби “, сподели Хекимян. И посочи като основна недостатъци неналичието на заложени пари за увеличение на заплатите на медицинските сестри в столичните лечебни заведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР