Ние в Европейската народна партия, в Европа, в Европейския парламент

...
Ние в Европейската народна партия, в Европа, в Европейския парламент
Коментари Харесай

Манфред Вебер към ГЕРБ: Европа има нужда от вас, от силна България

Ние в Европейската национална партия, в Европа, в Европейския парламент имаме потребност от вас и сме ваши сътрудници и другари. С тези думи ръководителят на най-голямата партия в Европейския парламент - Европейската национална партия се обърна към ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие,,По-силни от рецесиите! ГЕРБ-СДС ".

Той посочи, че в такива несигурни времена е извънредно значимо кой ще поеме отговорността. " В този случай ние би трябвало да се обърнем към един сигурен сътрудник, какъвто е ГЕРБ и Бойко Борисов, тъй като неговата партия по време на нейното ръководство донесе непоклатимост. Трябва да се уповаваме на опита, да се обърнем към един почитан сътрудник, който знае по какъв начин и може да носи отговорност ", разяснява Вебер. Той уточни, че по време на диалозите му с държавното управление на господин Борисов се е убедил, че може да поеме тази отговорност и знае по какъв начин да се оправи, както към този момент сподели, и с финансови, и с стопански рецесии. Добре е да се уповаваме на опита и сигурността.

" Аз съм сигурен, че когато имаме държавно управление на ГЕРБ, още веднъж ще имаме една сигурна външна граница на Европейски Съюз и тогава ще можем да се застъпим за това в Брюксел. Трябва да водим борба за бъдещето на Европейски Съюз. Трябва да приказваме за бъдещето на Западните Балкани. Искам да кажа благодаря за напъните и разговора, които бяха положени в националния парламент за напъните за европейска интеграция на Северна Македония. Това се случи и с помощта на напъните на Борисов и на ГЕРБ ", сподели още Вебер.

Той акцентира, че България би трябвало да бъде мощна в една мощна и обединена Европа, а не да върви по пътя на отдалечаването и проруска европейска политика. " Желая ви доста мощ за идващите седмици. Европа има потребност от вас, от мощна България ", обърна се Вебер към водача на ГЕРБ.

,,България и всички ние стоим пред едно историческо решение сега. Изборите, които предстоят, ще се проведат в извънредно сложна обстановка. Както към този момент казахме, рецесията пораства, имаме инфлация, имаме войната в Украйна, мобилизацията, която прави обстановката доста тежка. Така че молбата ми към вас и всички български жители е: Моля ви идете и гласувайте ", прикани Вебер.

,,Благодаря ти, Манфред! Винаги съм казвал - народ, който няма памет, който не помни знака на Съюз на демократичните сили и отиде и се прегърна с Българска социалистическа партия като Демократична България, не може да приказва за дясноцентристко каквото и да е ", разяснява ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Основаването на ГЕРБ беше за европейското развиване на България. Нашите другари – славното Съюз на демократичните сили, беше от другата страна. Кръговете и кръгчетата, и корупцията направиха по този начин, че част от тази партия да се преобразува в други партии. За наслада тогава се явихме ние и в този момент сме дружно, с цел да подсигуряваме на България евроатлантическата ориентировка и да продължим да вършим добрини за народа ", съобщи Борисов.

Той напомни, че 12 години имаше рецесии. Ние първата, финансовата, я преодоляхме. След това пристигна мигрантската, с помощта на Европейска комисия и на турския президент.

 ,,България беше посочена за образец за справяне с мигрантската рецесия. От през вчерашния ден имаме изключително състояние за несправяне с мигранти. Какво беше при нас? ", уточни Борисов. После пристигна КОВИД рецесията. Благодарение на нашите лекари, медицински сестри, санитари, бяхме отново давани за образец. Застанахме твърдо зад Украйна след експанзията на Путин и ще стоим до дъно, както и Гари Каспаров, и Манфред Вебер. В момента фигурите са бели и черни. Сега би трябвало ясна и твърда позиция. Оценяват се и жестовете на кмета на София, на Пловдив, който в Деня на независимостта угасиха осветленията на паметниците на Съветската войска, законът, който Дани Митов внесе да дадем оръжие на Украйна ", сподели още водачът на ГЕРБ

По думите му единственият излаз за България е мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват. Казвам го на Кирил и Асен: " Вие се радвайте, до момента в който ме има мене. Защото аз съм добър човек. Помислете, в случай че ви докопат Томислав, Делян, които по този начин ви се точат. Как ще се оправите без мене? ", сподели още Борисов. Той се обърна към Вебер с молба да се съберат на лидерски срещи поради Зопорожката АЕЦ. " Всеки ден има стрелби. Ние сме наплашени от Чернобил. Имаме най-вече заболели от рак хора. Много ви апелирам ", съобщи ръководителят на ГЕРБ.

На събитието участва и генералният секретар на ЕНП Атанасис Стаколас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР