Ние трябва да помогнем на Украйна, която е нападната по

...
Ние трябва да помогнем на Украйна, която е нападната по
Коментари Харесай

Янев: Защо правителството не пое отговорност по казуса с пътищата, а го прехвърли на НС ?

Ние би трябвало да помогнем на Украйна, която е нападната по метода по който го вършим до момента. Аз съм срещу военната помощ, тъй като помагането  по този метод удължава войната. Това съобщи някогашният министър председател Стефан Янев пред БТВ.

По думите му има редици източници, които демонстрират, че военната помощ която отива в Украйна бива унищожавана от Русия в границите на 24 часа. Той е безапелационен, че Украйна  има задоволително военна помощ  и спомагателна от България би било неточност.  Янев не изключи като допустима информацията, че България е пратила оръжия на Украйна.

„ Възможно е някакво българско оръжие да се изпраща в Украйна по някакви други пътища. Всички покупко-продажби през годините, преди или след войната, имат краен адресат. Но ние директно не участваме ”, сподели още той.

Запитан дали служебният кабинет е сложил мина на постоянния с проблема с неизплатените средства на пътищарите, някогашният министър председател съобщи:

„ В служебния кабинет участваха министри, които и сега са такива като Асен Василев.  Именно той обясняваше договорите им са  незаконни и няма да заплати. Ние казахме, че има съмнение за неправомерност, само че държавното управление не е съд. Интересно е, по какъв начин един проблем не може да бъде решен толкоз дълго време. Интересно е,че държавното управление не поеме отговорност, а я трансферира на Народно събрание,  хубаво да изясни за какво. ”, съобщи Янев.

На въпрос  дали държавното управление на Петков отстранява фрагменти, назначени от служебното на Янев, той отговори: „ Вероятно уволнението на фрагменти от служебното държавно управление е част от смяната. Споделям мнението на президента. Изпълнителната власт би трябвало да изясни, за какво го прави ”, уточни Янев.

По думите му хората не се интересуват толкоз от това дали ще се гласоподава и с хартиени бюлетини, а са изплашени от икономическата неустановеност. „ В резултат на рецесиите, се появи и инфлацията, може да се стигне и до стагфлация.  Хората се интересуват,какво се случва в техните хладилници, съобщи Янев.

Бившият длъжностен министър председател посочи, че до седмици ще разгласи новата си партия. „ Съмишлениците, които търсим са по-скоро хора, които милеят и мислят за България и разчитат на нейното развиване ”, съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР