Ние тепърва ще вземем трудното решение, но сме поставили условия.

...
Ние тепърва ще вземем трудното решение, но сме поставили условия.
Коментари Харесай

Капон: Искаме да има министри, действащи като Рашков и Петков

" Ние занапред ще вземем сложното решение, само че сме сложили условия. И то е за съглашение ", съобщи депутатът от ИБГНИ Мария Капон в студиото на " Денят ON AIR ". Тя разясни, че не става дума за съдружно съглашение, а за съглашение за политики.

" В Народното събрание никой не е единствен. В последна сметка - в случай че желаят. Защото по-лошото от скъпи избори е неприятно и скъпо държавно управление. Първо, съглашение за политики и по-късно да прегледаме кой може да извърши съглашението ", уточни депутатът от ИБГНИ.

И Мая Манолова, и Николай Хаджигенов са останали с първичното усещане, че Петър Илиев ще бъде претендентът за министър-председател на Има Такъв Народ. Илиев след това беше препоръчан за вътрешен министър, само че това не е най-същественият проблем, счита Капон.

" За нас най-големият проблем е, че желаеме да забележим войник - същинска борба против олигархията, каквато може да организира Рашков. Искаме да забележим подобен министър, който да може да стопира парите, тъкмо по този начин, както Кирил Петков ", посочи депутатът от ИБГНИ пред Bulgaria ON AIR.

Капон изясни, че решението ще бъде взето взаимно с всички платформи в обединението.

" Искаме парламентаризмът да се възцари. Искаме да има същинска парламентарна република и да има транспарантно взимане на решения. Ние сме най-цветната и най-искрената група. Дори и за вътрешните ни кавги няма потребност някой да пуска клюки. Но в едно виждате, че сме безапелационни сега ", настоя тя и акцентира, че от ИБГНИ желаят да видят уверения за борба и същинска смяна, а не замяна.

" Нали не мислите, че Николай Хаджигенов и Арман Бабикян - хора, стояли на митинга, ще разрешат да има замяна? Нали не мислите, че и Татяна Дончева ще разреши да има замяна? Нали не мислите, че и Мая Манолова ще разреши това? Такъв компромис няма да се направи, в случай че ние не сме уверени, че това ще е смяна, а не замяна ", безапелационна е Капон.

Условието за поддръжка са отговори на избрани въпроси, които да залегнат в съглашение.

" Това е контракт не с нас, а с нашите гласоподаватели. Ние се казвахме " Изправи се! Мутри вън! ", тъй като мутрите доста надълбоко са окопани във властта. Искаме да забележим по какъв начин мутрите ще останат вън ", приключи депутатът от ИБГНИ.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР