Ние сме ЦСКА, да не го забравяме! - това изказване

...
Ние сме ЦСКА, да не го забравяме! - това изказване
Коментари Харесай

ЦСКА направи прелом! Стамен Белчев го започна, Любо Пенев го завърши!

" Ние сме ЦСКА, да не го забравяме! " - това изявление на Любо Пенев е квинтесенцията на случилото се в Разград. Лично аз не помня " аленият " отбор да е надигравал толкоз изрично и безапелационно Лудогорец. Да, " зелените " несъмнено не са във форма, в случай че не са се правили на умрели лисици за събота, само че надали.

Всъщност, би трябвало да се означи едно нещо - характерът, който прояви ЦСКА. И не на последно място - тактическата дисциплинираност. Те бяха разковничето към триумфа. Лудогорец сътвори едно само голово състояние, само че на ЦСКА се размина и си мисля, че беше редно да се размине. В предишното доста пъти Лудогорец са печелили с шанс. Е, от време на време шансът се споделяше Йорданов, Стоянов... Този път и шансът не оказа помощ, макар че се опита.
 Снимка 416020
Източник:

ЦСКА бе разучил доста добре слабите и мощните страни на съперника и се бе подготвил съответно. ЦСКА изигра първия си доста добър цялостен мач, тъй като до момента все някое полувреме куцаше. Този ЦСКА е същински, а не оня при експерта с шлиферчето.

Но какво в действителност донесе успеха.
 ЦСКА отстрани Лудогорец и е на полуфинал за Купата на България
" Червен " пестник за Лудогорец! ЦСКА завладя Разград и е на 1/2-финал за Купата на България

Любо Пенев продължава без загуба против " орлите ", гол на Рубен Пинто реши прочувственото дерби

От една страна отбраната на домакините буеше повече от пробна и дано не се залъгваме, че в случай че Сисиньо играеше на вярната си позиция, а Недялков бе на другия фланг, на Жоржиньо, Енрике и Евандро нямаше да им бъде по никакъв начин елементарно. А Моци приличаше на някакъв чичко, пристигнал да порита. Не зная защо го държат, но завалията си е за пенсия. Да се снимат с него осемте фена на Лудогорец пред трибуната, коята е кръстена на него.

ЦСКА завоюва центъра на терена. Това до момента не се беше случвало, даже при Белчев. Заедно с високата преса, близкото стоене до противниковите състезатели и многото придвижване без топка, ЦСКА съумя тотално да обезврежда другояче доста опитния и отракан отбор на домакините.

Нямаше слаб пост и нямаше слаб състезател. Това също е за отбелязване. Триъгълниците на Любо Пенев, пресирането на съперника в разнообразни зони на терена, извоюваните в огромен % първи топки - всичко това сковава противника.
 Снимка 416024
Източник:

И когато приказваме за придвижване, точно то беше значителното, което объркваше отбраната на домакините. Соу беше в непрекъснати нападения, Жоржиньо и по-малко Енрике през първото полувреме правеха включвания по крилото и със захождане към центъра, които изтормозиха Сисиньо, само че най-много Манолев. Между другото, и двамата бяха за преследване.

Лъжичката катран в кацата с мед се назовава Николай Йорданов. Навдига едни картони, изключително на Бикел, а проспа това касапско осъществяване на Сисиньо. За Манолев да не приказваме... Грозно и отвратилно държание, което може да провокира само гадност.

Героят на мача се споделя Любослав Пенев! За един месец от тим, който играеше като събрали се запалянковци в 119-то в неделя да поритат малко, ЦСКА стана тим! Отбор с лице! Отбор с темперамент! Не инцидентно първото ми изречение е откъс на репликата на Пенев.
 Снимка 416011
Източник:

В умозаключение ще кажа, че ЦСКА направи поврат!

Стамен Белчев го стартира, но Любо Пенев го приключи!

Не зная по какъв начин ще се развие и приключи мачът в събота. Просто не желая да върша прогнози. Къде от поверие, къде от подозрения за дейности отвън терена. Ала това денс бе първият гвоздей в ковчега на оня тим.

Насладете се на успеха! На достойната победа!

АВТОР: МАРИН ТАШКОВ, БИВШ ЖУРНАЛИСТ, ФЕН НА ЦСКА
 Силен ЦСКА, слаб Лудогорец, още по-слаб арбитър
Силен ЦСКА, слаб Лудогорец, още по-слаб арбитър

" Червените " в никакъв случай не бяха надигравали първенеца по толкоз безапелационен метод
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР