Ние сме притеснени, че между институциите се води война, но

...
Ние сме притеснени, че между институциите се води война, но
Коментари Харесай

Гешев: Има война между институциите и репресии срещу роднини...

Ние сме обезпокоени, че сред институциите се води война, само че не по виновност на прокуратурата, която прераства в персонална вендета, даже репресии против родственици на магистрати. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, който взе участие в конференция отдадена на профилираното правораздаване.

Той обаче отхвърли да посочи кои родственици на магистрати са заплашвани.

Различни служби вървят по павилионите и събират такса от хората, а това пък той го е знел от свои познати, които били елементарни хора. " Възвръщат се неща, които сме не запомнили ", акцентира още Гешев.

Той още веднъж сподели, че няма да подаде оставка. " Задавам си въпроса за какво да си подам оставката. Защото може би по съобщение на прокуратурата бяха замразени три млрд и половина лв., което е повече от милиард и половина евро. "

Може би тъй като беше импортиран обвинителен акт за шпионска група, която някои нарекоха квартална, само че единият е началник на класифицирана информация в Народно събрание, а другите двама са настоящи разузнавачи.


Може би тъй като бяха импортирани в обвиняване против хора, които българските жители смятаха за недосегаеми.

Както на конференцията, по този начин и отвън нея той заяви, че ще насочи запитване до Конституционния съд да каже какви са пълномощията на българския основен прокурор. Не се тормозим отводите да бъдат следени от българския съд, само че ттова ще визира конституционна смяна.

Върховен касационен съд има мнение, че това е противоконситуционно и ще блокира работата на съдилищата. Това, че българските политици желаят оставката ни значи, че българската прокуратура работи добре, добави той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР