Ние сме победителите! Много съм щастлив, но трябва да сме

...
Ние сме победителите! Много съм щастлив, но трябва да сме
Коментари Харесай

Чехия спечели Европейския шампионат по хандбал във Варна


" Ние сме спечелилите! Много съм благополучен, само че би трябвало да сме още по-добри през идната година. Атмосферата в тима е допустимо най-хубавата, не може да е по-добра. Надявам се, че този отбор ще пораства от ден на ден. За нас бе наслаждение да сме тук за втора година. Насладих се. Всичко беше съвършено “, сподели Павел Байер, който означи 11 гола и бе избран за №1 от първенците.

Играч на мача за сребърните медалисти стана Флорентин Дворак, осъществил 6 попадения. Най-резултатен за Австрия във финала обаче беше Марио Андреас Липич.

" Беше страховит мач. Двата тима водиха тежка борба до края. Трудно ми е да кажа нещо в този момент. Чехите победиха и това беше почтено. Много добре проведен шампионат. Хотелът беше супер “, сподели Дворак.

Бронзовите медали от шампионата отидоха при Нидерландия, която победи в дребния край Финландия с 42:32.
 България остана на 8-то място на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна България остана на 8-то място на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна
По-рано през днешния ден България приключи на 8-о място, откакто във втори следващ мач допуснахме загуба с 1 гол. Момчетата на Виктор Симеонов съумяха да стопят пасив от 7 попадения на Грузия и даже да изравнят за 28:28 секунди преди края, само че звездата на грузинците Николоз Каландадзе им донесе успеха в ответната контраофанзива. На 5-о място приключи Латвия, която надви над Словакия с 39:37.

Както е известно, за пръв път в историята един град е хазаин и на двата Европейския шампионати за младежи до 20 години и това е Варна. Вторият шампионат в Двореца на културата и спорта е от 16 до 24 юли, като в него вземат участие тимовете на Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Англия, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово. Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи се предават непосредствено в ефира на B1B.BOX.

Снимки: Sportsphotographers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР