Ние сме най-добрите приятели на македонците и не искаме нищо

...
Ние сме най-добрите приятели на македонците и не искаме нищо
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е най-добрият приятел на македонците, само ние не искаме да си сменят името или езика

Ние сме най-хубавите другари на македонците и не желаеме нищо от тях, с изключение на да бъдем другари и братя. Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич пред локалната " ТВ Пинк ", оповестява македонския портал " А1 Он ".

Коментарът на президента беше във връзка на изнесени данни, че в анкета жителите на Северна Македония дават отговор, че считат Сърбия за най-хубав другар.

" Да, виждал съм това както за политици, по този начин и за страни. " Сърбия, несъмнено, е най-хубавият им другар ", акцентира Вучич.

На въпрос дали е сюрпризиран от отговора на македонците, той съобщи: " Как да бъда сюрпризиран? Ние сме най-големите другари на Северна Македония. Кой е по-близо до Сърбия? Ние сме единствените, които не ги молим да си сменят името или езика, нито настояванията си, нито нещо друго. Ние обичаме македонския народ. Какво желаеме от него? Нищо. Освен да имаме най-хубавите вероятни връзки. Ние не желаеме нищо от тях. Просто да бъдем другари и братя ", безапелационен бе сръбският президент.

Той означи, че самодейността " Отворени Балкани " продължава да съществува с помощта на Тирана, Белград и Скопие и че Съединени американски щати имат правилно отношение към нея, което съгласно Вучич не може да се каже за европейците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР