Ние сме на водещи места по смъртност и заболяемост. Първата

...
Ние сме на водещи места по смъртност и заболяемост. Първата
Коментари Харесай

Здравният министър: Ваксините пътуват, идват на 25-и или 26-и декември

Ние сме на водещи места по смъртност и заболяемост. Първата ваксина, която ще пристигна в България, въздейства и върху новия вариант. Ваксините пътуват към България. Идват на 25-и вечерта или на 26-и сутринта (бел. ред. декември). Има възможност аз да съм първия имунизиран българин на 27-ми. Това съобщи пред bTV здравният инистър проф. Костадин Ангелов.

" Ще избягам от говоренето за компании и съответни ваксини, а за правилата на имунизирането. Ваксинирането е пътят към успеха на това заболяване. Българските жители ще имат достът до всички ваксини, до които имат достъп европейските жители. Първа фаза за имунизация минава през лекари, стоматолози и фармацевти. След това ще минем в РЗИ-та. Всеки жител, който има предпочитание, ще бъде имунизиран. Ще укажем какъв ще бъде редът и мястото това да се случи. В дните сред Коледа и Нова година ще поканя всички медии, с цел да бъдат сътрудници с Министерство на здравеопазването, с цел да може информацията да стигне до всеки жител ", изясни здравният министър.

" Фазите за имунизиране са ясно написани. Когато завърши първа фаза, започваме с втората. Бързо ще се опитаме да стигнем до възрастните хора, които са трета фаза. Втора фаза са администрациите. Всеки един искащ да се имунизира, когато отиде при доктор, той ще получи нужната информация. Ваксината е за лица над 16 година При хората с алергии може да се направи подготовка ", добави проф. Ангелов.

" Имунитетът ще пристигна, когато се имунизират най-малко 70 % от популацията. Преболедувалите хора могат да се имунизират ", съобщи още министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР