Ние сме лекари и който е дошъл с искане за

...
Ние сме лекари и който е дошъл с искане за
Коментари Харесай

Лекарите чакат държавата да се заеме с контрола на профилактичните прегледи

Ние сме лекари и който е пристигнал с искане за профилактичен обзор, му е изработен . Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов.

Думите му бяха във връзка повторното покачване на концепцията за  които в границите на календарната година не са посетили своя персонален доктор. Въпреки че въпросната санкция е записана в Закона за здравето, в реалност тя не се постанова.

Той уточни, че за медиците е било доста значимо, че проучванията и консултациите, които се вършат съгласно този профилактичен обзор, са отвън регулаторен стандарт.
 Половината болнични кревати у нас са непотребни
Половината болнични кревати у нас са непотребни

Обмислят се наказания за непровеждане на профилактични прегледи

Брънзалов акцентира, че на никое място по света лекарите не постановат санкции, а подават информация към институциите . Оттам нататък посредством националната здравна осведомителна система всяка институция може да си направи съответните разбори.

Той прикани хората да отидат на профилактичен обзор при персоналния си доктор и уточни, че в тези прегледи са включени доста значими проучвания и съвещания, скринингови стратегии, по които се изготвя профилактична карта, пресмята се рискът от развиването на най-важните и обществено значими хронични болести, които водят до гибел и се откриват в доста ранен етап.

Медикът е на мнение, че системата за профилактика може да проработи единствено посредством известяван на обществото. По негови думи наложителните прегледи в службите по трудова медицина не могат да заменят този при персоналния доктор.

Брънзалов уточни, че преди пандемията постоянно е задължавал чиновниците си да търсят пациентите за профилактични прегледи и счита, че и останалите персонални лекари би трябвало да го вършат.

Той смята, че с цел да се вдигне процентът на обхванатите от профилактични прегледи, би трябвало най-много страната да се заеме посредством закона за здравето и да приложи съответните ограничения.
 Личните лекари няма да заплащат санкции, в случай че пациенти не се явят на профилактика
Личните лекари няма да заплащат санкции, в случай че пациенти не се явят на профилактика

За отсъствие на профилактичен обзор виновността нови пациентът

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР