Ние ще работим по създаването на Европейска прокуратура. Това каза

...
Ние ще работим по създаването на Европейска прокуратура. Това каза
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Ще работим по създаването на Европейска прокуратура

Ние ще работим по основаването на Европейска прокуратура. Това сподели правосъдният министър Цецка Цачева, предава БГНЕС.

В постройката на Народното събрание се организира разискване на целите на страната ни за идното европредседателство. Освен правосъдният министър, на полемиката са и вътрешният Валентин Радев, и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова.

Ние ще работим по основаването на Европейска прокуратура, сподели Цачева и уточни, че се чака през сегашния пленарен сезон Европейският парламент да утвърди плана за правилник. „ Това значи, че тъкмо по време на българското председателство ще бъдат планувани редица в действителност дейности по структурирането на европейската работа на прокуратурата. В наш интерес е тази работа да стартира работа час по-скоро, тъй като от нея се чака да организира ефикасни следствия, свързани с закононарушения против европейския бюджет. Тя ще управлява метода, по който се разходват европейските фондове ”, сподели правосъдният министър. Цачева добави, че са планувани процедури, според които да се правят ограничения за следствие по омекотен ред по искане на проверяващи прокурори от една страна, участваща в регламента на територия на друга страна, също страна по регламента.

„ Ще се сътвори и единна осведомителна система на европейската прокуратура, посредством която ще се наблюдават делата и ще се насочват по-лесно към съответните проверяващи органи ”, означи тя.

Правосъдният министър акцентира и че предвид на поредната ни позиция за основаване на мощна и ефикасна работа на европейския прокурор, българското председателство предвиждаме да организираме нарочна конференция. Тя ще се организира на 26 и 27 март в София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР