Ние ще подкрепим вота на недоверие срещу правителството, но се

...
Ние ще подкрепим вота на недоверие срещу правителството, но се
Коментари Харесай

Д-р Нигяр Джафер, ДПС: Ще подкрепим вота на недоверие, но не сме съгласни с всички мотиви

Ние ще подкрепим вота на съмнение против държавното управление, само че се разграничаваме от част от претекстовете на Българска социалистическа партия. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице” доктор Нигяр Джафер, зам.-председател на Народно събрание от Движение за права и свободи и член на Комисията по опазване на здравето.
Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се сплотиха против здравната политика на кабинета Депутатите от от „ Воля ” напуснаха парламентарната зала при започване на дебатите по вота на съмнение
„ Ние ще гласуваме и ще подкрепим този избор на съмнение поради безвремието в опазването на здравето. Заради това, че се срутва доверието в системата от страна на и на лекари, и на пациенти. Заради това, че се чакат прекомерно дълго промени и смели стъпки, които не се предприемат”

Д-р Джафер уточни, че е неприемливо България да е преди всичко по смъртност и на последно по междинна дълготрайност на живот в Европейски Съюз. По думите ѝ държавното управление взема решение постфактум проблемите в опазването на здравето.

„ Например, в този момент хората, които чакат за белодробна трансплантация. Миналата седмица на пожар се решаваха проблемите на хората на хемодиализа. Следващите дни най-вероятно ще се вземат решение проблемите на правосъдните медици, тъй като те отхвърлят да вършат значими за Министерство на вътрешните работи експертизи. Това се случва поради неналичието на единодушие и експертен диалог на високо ниво”, сподели зам.-председателят на Народно събрание.

Според нея повече от 10 години се приказва за надпартиен консенсус в политиката на опазването на здравето.

„ Ние имаме надпартиен консенсус, че би трябвало да има електронно, единствено че сме в парадоксалната обстановка да имаме еврокомисар по дигитализацията, да нямаме обикновена осведомителна система в опазването на здравето. Не може да се загърби партийния интерес. Днес беше припомнено на сътрудниците от ГЕРБ, че те ръководят 9 години през последните 10, само че като слушаме дебатите, имаме възприятието, че още ръководи Орешарски, а той ръководи единствено година и два месеца”, разяснява доктор Джафер.

„ Бяха допускани доста неточности, една част от тях бяха поради неведение, други граничат с закононарушение. Едно такова закононарушение е кражбата на 1,3 милиарда по време на едно на държавните управления на ГЕРБ, които бяха безусловно откраднати, а бяха планувани да се започва реформа”, съобщи доктор Джафер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР