Ние ще изпълним решението на Народното събрание в рамките на

...
Ние ще изпълним решението на Народното събрание в рамките на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Модернизацията на Българската армия може да бъде само с нова военна техника

„ Ние ще осъществим решението на Народното събрание в границите на нашите благоприятни условия, тъй че да не губим качества “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов в изявление за БТВ, през днешния ден 8 ноември, в коментар на решението за оказване на военно-техническа помощ за Украйна. Той подчертава върху нуждата армията да бъде обезпечена с техника както за спокойно, по този начин и за военно време и за попълване на загуби.

 

Министър Стоянов акцентира, че се прави разбор, след който ще има изясненост каква военно-техническа помощ би могла да бъде предоставена на Украйна.

 

„ Модернизацията на Българската войска може да бъде единствено с нови мостри техника, всичко друго е псевдо рационализация “, безапелационен бе министър Стоянов в отговор на въпрос дали против предоставената военно-техническа помощ Българската войска би могла да се модернизира. Министърът заяви, че други страни са получили малко количество техника от края на 60-те – 70-те години. Министър Стоянов напомни, че служебният кабинет към този момент е изпратил филантропична помощ от медицински комплекти и дрехи. Има подписан меморандум с Украйна за ремонт на техника, само че все още към нас няма отправена поръчка, посочи министър Стоянов.

 

Той още един път акцентира потребността от придобиване на заместващи самолети досега на асимилиране на новите изтребители F-16. Министър Стоянов опроверга изказванието, че само до Швеция е изпратено питане за опцията за даване на заместващи самолети. Писмото до Швеция е изпратено посредством Министерството на външните работи и е с регистрационен номер 21-46-4/21 от 10.08. 2022 година Останалите писма са изпратени посредством военните аташета. Писмото до министъра на защитата на Държавата Израел е изпратено на 10 август 2022 година и е с регистрационен номер 21-46-4/21. Писмото до министъра на Въоръжените сили на Френската република е с регистрационен номер 21-46-4/21 от 10.08. 2022 година Със същия номер и дата е и запитването, изпратено до Съединени американски щати. Писмото до министъра на националната защита на Република Полша е с регистрационен номер 21-46-4/21 от 9.08. 2022 година

 

Преди това от постоянно държавно управление са изпратени писма до Съединени американски щати, Швеция, Франция, Испания и Италия.

 

 „ Двата съществени критерия, по които ще бъдат определени заместващите самолети, са време и цена “, безапелационен беше министърът на защитата.

Димитър Стоянов изрече съболезнования на фамилията и околните на убития тази нощ граничен служител на реда.

 

„ По моя информация, военнослужещият, който е патрулирал с него, не се е отдръпнал, а останал на място и е прикрил границата “, сподели министър Стоянов. Той напомни, че сега общо над 150 военнослужещи подкрепят органите на Гранична полиция в защитата на българо-турската граница. Други 40 извършват задания по възобновяване на граничното преградно оборудване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР