Ние решихме вчера, заедно с цялата парламентарна група, да дадем

...
Ние решихме вчера, заедно с цялата парламентарна група, да дадем
Коментари Харесай

Борисов удари Петков: Ако това се случи, вие сте съюзникът на Путин на Балканите

Ние взехме решение през вчерашния ден, дружно с цялата парламентарна група, да дадем зелена светлина на Северна Македония. Очаквахме през днешния ден, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала, без да си играем с комисии. Това съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов по време на изключително включване от централата на партията в НДК.

Експремиерът посочи, че това е извънредно значимо за Западните Балкани.

„Ние сме водачи в това отношение и всички го чакат от нас. Благодаря на моя другар Макрон, че са създали предложение до Европейска комисия с един документ, който дава опция да се започват договарянията. Да, има неща, които не са конкретизирани, само че поколенията знаят, че България не е причина за прекъсването на Северна Македония и Албания за влизане в ЕС“, сподели той.

„Днес е исторически ден за Европа и света, тъй като има опция Украйна, Албания, Северна Македония, Грузия да създадат съюза по-силен. Ние всички сме уверени европейци и знаем, че това е най-правилното, само че от сутринта слушаме отново пояснения от Петков, че това не можело отново да се случи.

Кой самоуверен, кой нерешителен. Нека влезем в Народното събрание, дано дадат предлагането, дано триумфът е техен, дано стоят пред къщата ми да ме назовават изменник, само че ние знаем, като партия, че това е най-хубавото за Балканите и да го създадем днес“, изясни Борисов.

„Умолявам ви, спрете да изричате квалификации. Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала и действайте. Вие ще оберете успеха“, уточни той.

„Този избор мина, не поради ГЕРБ, Движение за права и свободи или който и да е било, а тъй като управническата коалиция се счупи. Обвиненията в задкулисие, корупция, като слушах оня насреща – Радев, приказват в прав текст за корупция. Слушам и почитам госпожа Нинова, че щяло да настане безпорядък и да не се гласоподават пенсиите. Ние имаме доста забележки към това и имаме по-добри оферти.

Днес изтича срокът, направете ги. Изпълнителната комисия ги задължава, в случай че те продължат да се държат надменно, който и да е нефелен този бюджет, той ще се използва“, съобщи още водачът на ГЕРБ.

Борисов акцентира, че в думите му няма никаква нечиста сделка и прикани „Продължаваме промяната“ да приказва и с другите партии и да не се самоизолира.

„Говорете и с другите политически партии и влезте – дано се внесат две точки. Това са Северна Македония, Албания и приемане на бюджета. Утре са процедурите, комисии, първо съвещание, събота, понеделник, вторник и приемете бюджета. Дори неприятния бюджет, приемете го, с цел да не се спекулира, че не е признат поради нас, вас или Митрофанова“, сподели той.

Лидерът на ГЕРБ съобщи още, че не опозицията е свалила държавното управление, а тяхната надменност и изолацията, в която изпаднала.

Аз слушах сутринта водещи, които споделят, че ГЕРБ е в изолираност. Не, те са в изолираност. Нека се върнем към предизборните стратегии. Когато започнах да се занимавам с политика, първо се гледаше предизборната стратегия.

Това беше най-важното, с цел да насочи гласоподавателя къде са ползите му. Сега стратегии няма. Партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и Европейски Съюз, която е „за“ разширение на Западните Балкани, „За“ цялостна диверсификация, са наши партньори“, сподели той.

„Да не счупим и държавното управление на Северна Македония и да нанесем вреда. Ако това се случи, вие господин Петков, сте съдружникът на Путин на Балканите. Затова ви апелирам, наредете на своята партия да внесе, да е водеща, ние ще я подкрепим. Днес вие ще отидете с взето решение и всички ще ви приветстват.

Услуга ви вършим, а не капан. Ние взехме това тежко решение през вчерашния ден и то повлече крайник, с цел да се случи. Ние дълго ще обясняваме на нашите гласоподаватели, ще им четем френското предложение. Сигурно ще загубим гласоподаватели, само че ще спечелим обединени Западни Балкани“, изясни още водачът на ГЕРБ.

„Говорете и с другите партии и свършете тези две неща, без да се обвинявате. Важно да е се вземе решението за Северна Македония и да има бюджет. Благодаря на парламентарната група на ГЕРБ, която за наслада разбра и драговолно взе тези задания, с цел да наподобява мощна, постоянна и да продължим напред. Друг път ще ви приказваме по какъв начин се управлява“, приключи Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР