Ние предупредихме здравните власти, че затварянето на нощните клубове и

...
Ние предупредихме здравните власти, че затварянето на нощните клубове и
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Затварянето на клубовете не доведе до желания ефект

Ние предупредихме здравните управляващи, че затварянето на нощните клубове и питейни заведения няма да докара до стремежи резултат. От страна на държавното управление обаче никой не желае да затваря никакви бизнеси. 
Това съобщи в предаването ръководителят на Асоциацията на заведенията в България, Ричард Алибегов. Той разяснява рецесията към COVID-19 и метода, по който тя се отразява на развлекателния отрасъл.
" Целият Щаб (Националният действен щаб за битка с ковид - бел. ред.) ни обясняваше лятото по какъв начин октомври-ноември ще бъде ужасно. Ние като бизнес приехме, че здравните управляващи за тези шест месеца от първата вълна вършат всичко допустимо този удар надали не да не се усети. Или минимум здравната система да е готова: да има задоволително коли за спешна помощ, да има задоволително, лечебни заведения, кревати в тези лечебни заведения, медиците да са обезпечени... И по този начин ние като бизнес да си вършим работата, да съблюдаваме всички ограничения и въпреки всичко да внасяме пари в стопанската система ", разяснява Ричард Алибегов. 
Оказа се обаче, че цяло лято никой нищо не е приключил или е приключил доста малко, тъй като сега сме на изходна позиция от март месец, изрази възмущението си Алибегов. Той изясни, че по предложение на сектора е осъществена концепцията за вечерния час от 23:30 ч. за заведенията. " Сега желаят нощните заведения да бъдат затворени, само че лекари и Щаб споделят, че в заведенията за хранене и кафетата се съблюдават условията и нямаше проблем. Осем дни по-късно, когато бройките по този начин или другояче нарастват, здравните управляващи излизат с радикално друга теза, че в този момент заведенията и заведенията за хранене са техния проблем, когато работим с 20% потенциал ", означи Алибегов.
Над 70% от ангажираните в сектора няма да съумеят да преживеят идващите два-три месеца, предвижда ръководителят на Асоциацията на заведенията. Ричард Алибегов сподели, че над 300 000 души в сектора са наранени от рецесията.
Целия диалог с Ричард Алибегов гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР