„Ние поставяме на масата за преговориуправленската и законодателната програма, за

...
„Ние поставяме на масата за преговориуправленската и законодателната програма, за
Коментари Харесай

Филип Попов: Ние поставяме на масата управленската и законодателната програма, по която имаме съгласие



„ Ние слагаме на масата за преговориуправленската и законодателната стратегия, за която се съгласихме ние, " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и отделилите се от " ИТН ". Предстои тя също да бъде разисквана с парламентарната група на " ИТН ". Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Филип Попов в „ Здравей, България” по Нова телевизия.

„ По отношение на съветската газ, когато изготвяхме тази стратегия по времето на първия мандат с Асен Василев, ясно записахме да стартираме с всички снабдители на газ, в това число „ Газпром”, тъй че не оставим през есенно-зимния интервал семействата, бизнеса, детските градини без газ”, уточни той.

„ Българска социалистическа партия и „ Демократична България” са в двата политически спектъра, само че постоянно сме намирали пресечната точка, с оглед отбрана на националния интерес. Ние сме подкрепяли техни рационални оферти, както те са подкрепяли наши в обществената сфера. И двете обединения ясно сме декларирали, че би трябвало да създадем постоянен кабинет в границите на този парламент, с цел да преодолеем тази рецесия. Със длъжностен кабинет това няма по какъв начин да стане”, разяснява още Филип Попов.

Социалистът акцентира, че експертен кабинет не би могъл да носи тази политическа отговорност, която може и би трябвало да носи един политически кабинет.

„ Смятам, че има един финален късмет за това, когато седнем да приказваме, да оставим разликите настрани, а да забележим това, което ни сплотява. В последна сметка това е смисълът на третия мандат”, разяснява секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Александър Симов в „ Тази сутрин” по бТВ.

Социалистът бе безапелационен, че има база, на която да се приказва.

Той уточни, че управническата стратегия, върху която се стъпва в преговорния развой не е затворен документ и в случай че „ Има подобен народ” вземат участие в договарянията, тя може да бъде обогатена с техните хрумвания. „ Готови сме да отчетем и техните оферти, стига те да получат поддръжка от другите партии”, акцентира Симов.

„ Вярвам, че „ Има подобен народ” може да се включи още веднъж в процеса на смяната, тъй като хората, които са дали своят вот за тях са хора, които искренно имат вяра, че България не може да продължи да се развива по метода, по който се развививаше при ГЕРБ и в действителност желаят тази промяна”, разяснява националният представител от левицата.

Александър Симов разяснява, че договарянията ще бъдат с всички представители на „ Има подобен народ”, а не поотделно, само че бе безапелационен, че с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане” Българска социалистическа партия няма какво да си каже.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР