Ние от Шенген няма да се откажем, но Нидерландия въведе

...
Ние от Шенген няма да се откажем, но Нидерландия въведе
Коментари Харесай

Премиерът: Ние от Шенген няма да се откажем, но Нидерландия въведе ново изискване

Ние от Шенген няма да се откажем, само че Нидерландия вкара ново условие. Това разяснява пред депутатите служебният министър председател.

„ България се наложи да води с Австрия и Холандия не действителни договаряния, а разнопосочен разговор. Правителството на Нидерландия разгласи в техния парламент, че е направило политическа връзка сред разширението на Шенген и осъществяването на върховенството на закона – т.е. едностранно е въвело ново условие ”, сподели Гълъб Донев.

Той посочи дълга към тримата български граничари, починали външната граница на Европейски Съюз. Последиците могат да се окажат съществени освен за нашата страна, в не по-малка степен за Австрия и Нидерландия.

България не се е отказала от Шенген, сподели Донев, представен от Нова тв.

„ Първо ще изчакаме съвещанието на Европейския Съвет на 15 и 16 декември – какво решение би могло да бъде взето по въпроса. Всякакви изказвания на този стадий биха били преждевременни. Възможни са разнообразни разновидности, успяхме да избегнем най-неприятния ”, сподели той.

По думите на премиера условията са механически и те са покрити. „ От свършеното от служебното държавно управление – без значение от безспорния факт, че критериите за присъединение към Шенген са изпълнени, бяха осъществени две инспекции, проведени от Европейска комисия с присъединяване на заинтригувани държави-членки ”, изреди министър председателят и сподели в детайли по кое време са били.

„ На 14 октомври 22 година имаше задача с европейско съдействие, шенгенска и визова организационна система. Екипът, който е правил инспекцията, е от 12 държави-членки и петима специалисти от Европейска комисия. Те регистрират, че от 2011 година България е положила нужните старания ”, сподели Донев.

„ През ноември имаше втора аудиенция, която да проври визите, отбраната на данните и правосъдното съдействие ”, описа Донев и посочи, че заключенията гласят, че България продължава да покрива нужните критерии.

Той напомни, че по-късно имаше инспекция и от посолството на Австрия. България покрива всички условия за участие. Нидерланската страна избра да не взе участие в тези инспекции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР