„Ние, от „Изправи се, бг“, предупреждаваме, че това увеличение от

...
„Ние, от „Изправи се, бг“, предупреждаваме, че това увеличение от
Коментари Харесай

Мая Манолова: Увеличението с 21% на пенсиите е поредната лъжа и гавра с пенсионерите

„ Ние, от „ Изправи се, бг “, предизвестяваме, че това нарастване от 21% е следващата машинация, неистина и подигравка с пенсионерите “, сподели Мая Манолова пред публицисти по време на посещаване в Хасково.

„ В актуализацията на бюджета приехме, че преизчислението на пенсиите на всички пенсионери ще се направи като се извърши повишение на тежеста на всяка година застрахователен стаж “, напомни тя и изясни, че Националния застрахователен институт не е излязал с един общ акт пред обществото, с цел да изясни, че изключва годините 2017, 2018 и 2019 при преизчислението на пенсиите на всички пенсионери.

„ Тогава ние щяхме да нападаме този акт в съда, а не в този момент да обикаляме цялата страна, тъй като всеки един пенсионер, според от това къде живее, би трябвало да апелира пред съответния административен съд, по тази причина през днешния ден сме пред Административен съд – Хасково “, заяви Манолова.

„ Завели сме каузи на към 150 пенсионери от цялата страна “, осведоми тя.

По думите ѝ „ това ощетяване на пенсионерите, което икономисва на бюджета към 30 млн. лева месечно, отнети от пенсионерите, и включени в държавната хазна, на техния тил, в този момент ще даде своето отражение и при идващото нарастване на пенсиите, което се анонсира от държавното управление в този момент със идната актуализация “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР