Ние, от БСП за България“, последователно и твърдо сме за

...
Ние, от БСП за България“, последователно и твърдо сме за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не се регистрирахме за кворума, защото сме против промени в Изборния кодекс преди вота

Ние, от „ Българска социалистическа партия за България “, поредно и твърдо сме за машинното гласоподаване. Смятаме, че то подсигурява почтен и транспарантен избор. Опитът да се отстрани машинното гласоподаване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите и замяна на резултатите, което е антидемократично, срещу правовата страна.

Това разяснява водачът на левицата Корнелия Нинова по тематиката с отпадането на машинният избор на парламентарни и локални избори. Гласуването в пленарна зала на препоръчаните промени в изборния кодекс следва.

" Винаги, когато сме обсъждали изборните правила, за финален път единствено преди 5 месеца, още веднъж водехме този спор, сме казвали, че преди избори не трябва да се трансформира Изборният кодекс. Управляващите си разрешават още веднъж, единствено 3 месеца преди избори, да трансформират разпоредбите в придвижване, без да се преценяват с публичната реакция и с публичното мнение. Затова предприехме тази стъпка - да не се записваме в пленарна зала, с цел да не се трансформира Изборният кодекс и да се анулира машинното гласоподаване ", сподели Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР