Ние от БАТЕЛ, които представляваме водещите напълно интегрирани доставчици на

...
Ние от БАТЕЛ, които представляваме водещите напълно интегрирани доставчици на
Коментари Харесай

БАТЕЛ: Всички получени инсулини се разпределят своевременно в аптеките

„ Ние от БАТЕЛ, които представляваме водещите изцяло интегрирани снабдители на здравни услуги в България, бихме желали да споделим, че всички получени количества при нас се разпределят навреме в аптечната мрежа. Изключително обезпокоително е за нас да разберем, че даже след въведените рестрикции към момента има пациенти, които нямат достъп до своята инсулинова терапия. Както доста пъти сме завявали, наш приоритет са точно потребностите на пациентите и тяхното навременно облекчаване “.

Това се споделя в позиция на Българската асоциация на търговците на едро с медикаменти (БАТЕЛ) по отношение на въпроса за изчезналите инсулини, издигнат още веднъж през вчерашния ден.

От Асоциацията настояват, че към днешна дата в техните хранилища заявените количества са в пъти по-малко от предоставената от ИАЛ информация.

„ Поради тази причина ние още веднъж настояваме, ако има установени нарушавания, способените органи да постановат наказания по отношение на своите пълномощия.

От своя страна членовете на БАТЕЛ са едни от най-проверяваните участници в бранша от всички институции. Ние съблюдаваме прецизно условията на закона и  отговорно поддържаме институциите в осъществяването на тяхната регулаторна активност “, допълват от там.

Становището на асоциацията можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР