Ние още от първата вълна се справихме с дистанционното обучение,

...
Ние още от първата вълна се справихме с дистанционното обучение,
Коментари Харесай

Студентите се справят с онлайн обучение, но предпочитат присъственото

Ние още от първата вълна се справихме с отдалеченото образование, само че считаме, че присъствената форма или хибридната би дала по-добро качество на образованието ни “. Това сподели в предаването „ Преди всички “ Даниел Парушев, ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки.

„ При изискване обаче, че 95 на 100 от университетите в света са в хибридна форма на образование, ние също го прилагаме. Не мога да кажа, че има преписване при онлайн формата, по-скоро в някои университети има компликации с отдалечената форма – това са архитектурните специалности и тези по изкуствата, само че и медицината. “

„ Медицината изисква практични умения, само че въпреки всичко за нас и теорията е доста значима. Важното в този миг е и че има и отдалечена форма, с цел да може сътрудниците да натрупат и теоретични познания “ съобщи в „ Преди всички “ Йозлем Кюлджева, студент по медицина в Медицинския университет в Пловдив във връзка за онлайн образованието.

Кюлджиева съобщи, че се усещат готови да подкрепят лечебния развой в Covid отделенията, тя самата е била доброволец при първата вълна. И в този момент тече набиране на доброволци. Ние можем да се включваме и в другите отделения, тъй като и други специалности страдат от липса на фрагменти.

„ Стажант- лекарите са най-подготвените, аз също съм подготвена да вляза, нещата се включват на повтаряем принцип – има квалифициран лист, в случай че си бил известно време в Инфекциозно поделение, след това си карантиниран за един интервал, и по този начин сътрудниците се сменят “.

По думите на Парушев студентите от специалностите по изкуствата може би ще изгубят от отдалеченото образование и по тази причина се надява ограниченията да са единствено до 12 ноември.

Парушев посочи, че се вършат и инспекции по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения в студентските общежития, на някои места към този момент има инсталирани на входа и термокамери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР