Ние не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат.

...
Ние не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат.
Коментари Харесай

От Възраждане тотално полудяха след срещата с Радев, скочиха на ДПС: Това е партия на етническа основа

Ние не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат. Хипотетично е допустимо и да не се стигне до него, само че ще водим диалози с всички, които участват в Народното събрание. Това съобщи преди медиите водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов след консултациите при президента.

„ Имаме подготвен състав на кабинет. Поискахме от президента третия мандат. Ще разберете кого сме номинирали за кандидат-премиер, в случай че ние получим третия мандат. Има партии, с които не бихме разговаряли, само че с цел да стигнем въобще до този диалог, ние би трябвало да създадем разбор на това дали ще стигнем до третия мандат. Да не забравяме партиите, които не дават отговор на Българската конституция като Движение за права и свободи, тъй като това е партия на етническа основа “, добави той.

Костадинов уточни, че са получили негативни отговори от президента на поставените от „ Възраждане “ въпроси. „ Поставихме въпроса за референдума. Другата опция е в ръцете на президента. Той сподели, че на този стадий той няма по какъв начин да поддържа такава концепция. Отиваме на последния вероятен вид, който ни дава българското законодателство – да създадем предприемчив комитет, с който да събираме подписи. Поставили сме си за цел да съберем 500 000 подписа и ще ги съберем. Поставихме пред президента въпроса да сезира Конституционния съд за решението за предоставяне на оръжие на Украйна. Поставихме и въпроса за сезиране на Конституционен съд и за решението за самолетите F-16. Отговорът на този стадий е негативен за всички въпроси “, заключи водачът на „ Възраждане “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР