Ние не искаме избори, но няма да се съгласим да

...
Ние не искаме избори, но няма да се съгласим да
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Не искаме избори, но няма да сме параван

Ние не желаеме избори, само че няма да се съгласим да бъдем заслон за това някой да се отклони от това, което сметяме за приоритет, съобщи министър председателят акад. Денков на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, където по-рано през днешния ден дружно с министъра на земеделието Кирил Вътев откри държавната лаборатория за проучване на пестициди.

Денков акцентира, че ще изпрати оставкато си в Народното събрание и до момента в който няма решение на Народното събрание държавното управление продължава да ръководи. Това, което ще създадем ние с госпожа Габриел, е да довършим прегледа на министрите и да го представим на партийните водачи, уточни още Денков.

Той акцентира, че датата 6 март не трансформира нещо значително, а смяната ще пристигна, когато Народното събрание гласоподава своето решение, а по думите му основна част от бъдещото съглашение са и регулаторите.

В момента правосъдната система не работи както би трябвало, не работи антикорупционната комисия, виждаме проблеми в прокуратурата. Докато не решим тези проблеми, няма по какъв начин да продължим напред все едно, че всичко е наред, добави Денков.

Той уточни също, че не може да разяснява изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че на 6 март ще показа на ПП-ДБ съдружно съглашение без да е осведомен с кокретния текст и до каква степен той дава отговор на контрактуваните при сформиране на държавното управление цели. Първата част е изпълнена значително. Остава втората част. И тогава можем да приказваме и за коалиция и за по-дългосрочно ръководство, съобщи акад. Денков.

Може да се договаря с Движение за права и свободи, само че гласуването на едно държавно управление, да вземем за пример, става с нормално болшинство, добави Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР