Ние, космическите ентусиасти, си представяме ролята на “Международната космическа станция

...
Ние, космическите ентусиасти, си представяме ролята на “Международната космическа станция
Коментари Харесай

Изследвания на Международната космическа станция помагат в борбата срещу рака!

Ние, галактическите запалянковци, си представяме ролята на “Международната галактическа станция ” най-много като стъпка напред по пътя към усвояването на Луната и Марс. Но истината е, че проучванията на борда й оказват помощ най-много на хората тук, на Земята. Това оспорва надълбоко вкоренения мит у мнозина, че галактическите проучвания са ненужно хабене на пари и че е по-добре да влагаме средства за оправянето ни със земните проблеми и не трябва да си губим времето с космоса.

Реалността е, че в космоса съществуват неповторими благоприятни условия за биологични изследвания, които няма по какъв начин да бъдат пресъздадени в наземни условия. Вчера Лу Зий, откривател към БайоСърв Спейс Текнолоджис, ни описа по какъв начин “Международната галактическа станция ”  оказва помощ да се преборим с раковите болести.

Туморните кафези се разрастват по друг метод в човешкото тяло. Получават се 3D-структури, от време на време те са съвсем сферични. Това се случва ин-виво, в човешкия организъм. Проблемът поражда, когато учените се пробват да пресъздадат процеса ин-витро, в лаборатория. Когато учените развъждат туморни кафези в петриева паничка, получената конструкция е слоеста. Въпреки че става въпрос за същия материал, фактът, че формата е друга, трансформира нещата и ние не можем да изучим механизма на раковите болести по този начин, както ни се желае.

В космоса обаче, в условия на микрогравитация, е доста по-лесно да се получат структури с 3D-форма, близки до тези, които се получават в тялото на болен от рак. Поради това на 18-ти април, когато галактическият транспортен съд “Сигнус ” излетя до “Международната галактическа станция ”, той достави за астронавтите два опита, които ще оказват помощ в битката с подлата болест.

“Щастлив съм да видя голям брой опити да пътуват към станцията по отношение на проучването на остеопороза, сърдечни заболявания, рак, резистентност към медикаменти. Всички те извършват част от визията ни хората да пътуват до Марс и оттатък изискванията на микрогравитацията. Но те най-много дават изгода за жителите на Земята. Това е, което ме стимулира да продължа напред ”, споделя Зий.

Инфо: НАСА Youtube Channel

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР