Ние жените явно ще трябва да се лишаваме от тестените

...
Ние жените явно ще трябва да се лишаваме от тестените
Коментари Харесай

Белият хляб бил вреден за жените

Ние дамите очевидно ще би трябвало да се лишаваме от тестените произведения и най-много белия самун. Оказва се, че те са извънредно нездравословни за женското здраве, настояват италиански учени.

Те са провели огромно изследване, което е обхванало повече от 47 000 мъже и дами. Богатите на глутен тестени произведения бързо се всмукват от организма и усилват равнищата на глюкозата в кръвта. Честата консумация на бял самун и разнообразни типове паста усилва два пъти риска от сърдечно-съдови болести при дамите, заключват учените.

Изследванията показали, че мъжете не са застрашени от сърдечно-съдови проблеми. Вредния резултат при дамите се следи единствено при консумация на бял самун, само че не и при ястие на пълнозърнести и ръжени артикули, които са богати на фибри и баластни субстанции, прецизират учените.

 Питки

Пълнозърнестите хлябове са храна, която способства за по-добрия хранителен баланс. Те обезпечават забележителна част от въглехидратите, фибрите, растителните мазнини, минералите и витамините, нужни на организма. Аминокиселините в черния самун пък са изключително нужни на организма за създаване на лични белтъчини.

Хлябът и тестените произведения са храни, които се усвояват постепенно от организма. Те основават чувство за задоволеност и не провокират внезапно повишение или намаление на стойностите на кръвната захар. Хлебните произведения съдържат и витамини от група В, които подкрепят работата на мозъка и нервната система. Отговарят и за положителното положение на кожата и лигавиците.

Британски диетолози пък откриха преди време, че изключването на глутен-съдържащите артикули като пшеница, ечемик и ръж от хранителния режим без здравна причина може да предизвика съществени здравословни проблеми.

Хлябът е храна, която способства за по-добрия хранителен баланс, осигурявайки забележителна част от въглехидратите, фибри, растителни мазнини, минерали и витамини, нужни на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР