„Ние или имаме комплекс за малоценност, или, когато се изтъкваме,

...
„Ние или имаме комплекс за малоценност, или, когато се изтъкваме,
Коментари Харесай

Ренета Инджова пред ФАКТИ: Ние ще останем за дълго време с клеймото на страна, която е отгледала такъв екземпляр

„ Ние или имаме комплекс за непълноценност, или, когато се акцентираме, го вършим неуместно. Случаят с Румъния е освен индикативен с това, че ние се срамувахме, че ни слагаха с Румъния, че постоянно вървим в двойка с тях, само че Румъния още от началото на Прехода показва качества и прерогативи, които България освен няма, само че и в никакъв случай няма да има “.

Това сподели Ренета Инджова пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

На въпроса какви качества, Инджова отговори: „ Без външен дълг, с развита инфраструктура от гледна точна на опазване на здравето, в случай че щете – и православието на е на равнище, което ние тук можем единствено да сънуваме, тъй като там църквите не са места за пране на пари, а са цялостни с хора, които се вижда, че имат традицията да бъдат вярващи хора, да са хора с добродетели, да употребяват тази институция за място, където бедните получават заслон, получават грижа “.

На думите на Лили Маринкова, че в Румъния всичко е почнало с подправена гражданска война, Инджова отговори: „ Тя извърши своето демонстрационно влияние какво се прави с диктатори. Ние, като нямахме такова деяние, вижте по какъв начин нашите диктатори просто са като феникси и излизат още веднъж. С нищо не можем да твърдим, че Борисов не е една еманация на нерешени проблеми от това време “.

„ Виждаше се, че това оръдие се шлифова, изглажда и се приготвя, с цел да извърши избрани функционалности. Тази кариера, която един пожарникар прави, която през днешния ден обаче е едно клеймо за нас, тъй като нямаше сериозен международен вестник или медия, които да не направиха профил на този деспот “, сподели Инджова във връзка Бойко Борисов.

„ Ние ще останем за дълго време с клеймото на страна, която е отгледала подобен образец. И на всичкото от горната страна има вътрешната мощ да го съхранява и да го държи на власт при потвърдени нарушавания, при потвърдени корупционни прояви “, добави тя.

“След като обекта – по този начин да го назовем (бел: Борисов), не демонстрира никакво възприятие за свят и достолепие, излагането му в подобен порядък е само метод за реализиране на рекет върху него. Това е средство, това е оръжие. Целта не е дискредитирането на Борисов, само че посредством тази дискредитация се реализират доста подписи, по този начин да се изразя. Подписва непрестанно ", отговори Ренета Инджова на въпрос за фотосите на Борисов.

„ При целия вътрешен напън и дискредитация, която той има в страната седенето на власт значи единствено, че тези, които са заинтригувани от подписа му са извън “, сподели Инджова. „ Тези, които го поддържат в Европа рано или късно ще бъдат запитани от народите си – тъй като ние сме чист адресат на средства, а не донор, както беше Англия. По тази причина ще попитат за какво те дават пари на една дискредитирана и потвърдено корумпирана конструкция “, добави тя.

„ Тези, които са чадър сега на Борисов ще си получат рано или късно клеймото, че са били съучастници в този развой “, безапелационна е Инджова. „ Структурите му ще изчезнат по този начин, както се случи с Национална движение „Симеон Втори", тъй като са основани планово, с цел да се свърши избрана работа, а плановите създания в обществото имат най-нерадостната орис “, добави тя.

„ Всички, които подлагат на критика митинга, който тече повече от 80 дни към този момент в България и споделят, че не са дефинирани политически претенции са в действителност тези, които желаят неуспеха на битката с Борисов и неговата клика, тъй като да кажеш, че оставката не е политическо искане в случай, че има потвърдени корупционни схеми е извънредно просташко и това единствено значи, че корупцията у нас не се смята за нарушаване, не се смята за недостатък, не се смята за грях “, сподели Ренета Инджова.

„ Като че ли закононарушенията от позиция на плячкосване на национално благосъстояние, на фондове, на заличаване на бизнес, на заличаване на човешки животи, те не съставляват нищо. Такова държание има извънредно тежки морални последствия за нацията, за нейното психическо равновесие, за нейния психически статус, за нейното самочувствие. Аз тук дори нямам поради, когато се движи българин в този момент - нищо, че е ковид, по летищата с какво отношение управляващите по света се отнасят с нашите сънародници, тъй като клеймото за държавно управление, което е в този си тип, в който е сега е от от дълго време.

Сега единствено откриваме, че не желаеме повече да живеем с това клеймо – това клеймо ни е поставено от дълго време. Има да го носим още доста дълго, даже и когато управниците нямат този морал, които имат сега “, счита Инджова.

„ Морална гражданска война е тази, която ще тече по света “, сподели Инджова. „ Тя е не за строй, не е за форми на ръководство, тя е за това, че в границите на властта се образуваха явления каквито са дълбоката страна, каквито са задкулисието, каквито са извращенията за актуалния капитализъм във тип на неолиберализъм, каквито са извращенията на посткомунизма, които левитират и се сляха с неолиберлизъм даже в един несинтез, а в една конвергенция, която някои утописти учени от 60-те години лансираха - че ще пристигна време комунизъм и капитализъм да се слеят.

Тук това обединение се реализира, с помощта на симбиозата сред сходни идеологии. Сходни от позиция на това да се сложи не конкуренцията, не успеваемостта, не изгодата за хората, а усвояването на запас. Представете си, че тези върхушки изобретиха механизъм, с които преодоляха ограничителите на неналичието на пари, тъй като взеха решение, че няма да контролират паричната маса, паричното послание, ще печатат пари и с тези пари те в действителност обяздиха и капиталистическата, и някогашната социалистическа част на света “, добави Ренета Инджова.

„ Начинът, по който всички се опълчват, опитите им в моменти, в които - да вземем за пример, каквато беше тази година рецесията на валутната система на света, да бъде мотив да се търси промяната на неолибералите с консерватори от вида на Тръмп, те, с цел да не позволен това, ни вкараха в една биологическа война, каквато е ковид.

С други думи, реакция против това да слязат от власт тъкмо тези, които провокираха голямото разслоение, голямата неправда, голямата глупост на това да натрупваш капитали, които не са в подтекста на човешките потребности, ами за тяхното извращение, за тяхното преобразяване в антихора, в античовеци “, сподели Ренета Инджова в студиото на ФАКТИ .

На въпроса на Лили Маринкова чие е това биологично откритие, Инджова отговори: „ На тези, които са на власт. То не може да е на тези, които желаят да дойдат. Тези, които са на власт толкоз са заинтригувани да останат, че чак ни убеждават, че ще ни пазят, че са доста заинтригувани да не стане зараза. А това, че Америка назовава нашата корупция ендемична – това не е проблем, ние с това не се борим “.

„ Колкото и да се стабилизират елитите и да се загнездват по механизми, които единствено те могат да изобретяват, народите са в положение, в което не могат повече да живеят по този метод. Рано или късно ще се разбере, че те са една непотребна биомаса, тъй като стратегиите за развиване на света не са ориентирани за увеличение на претовареност – нали не сте чули такова нещо, не сте разбрали, че с новите технологии ще има доста заети, а тъкмо противоположното.

Тоест ще пристигна моментът, в който всички заедно стават непотребни. Ако 90% от население стане ненужно, аз не мога да си показва какъв брой потребна ще бъде онази част, която желае да остане да ръководи “, сподели Инджова.

Лили Маринкова насочи диалога Васил Божков, който приказва за милиардите от неговия бизнес към ръководещите. „ Не можем да не отбележим, че за първи път има извършител, който е подготвен да жертва себе си в името на това да се разкрие истина. (…) Божков е едно обвиняване, което персонално се насочва към Борисов " разяснява Инджова и добави: " Ние нямаше да бъдем в това позорно състояние, в случай че някоя от правораздаващите институции беше почнала най-малко да взема решение проблемите Борисов, а не ние пред целия свят да ставаме за срам с револвери, с чекмеджета, с кюлчета, с разхвърлян живот с сътрудници, партньорки и така нататък "

„ Каквото копаем като газопроводи и каквото влагаме като АЕЦ „ Белене “, всевъзможни потоци и като инфраструктура даже, като пътища, ние го правил в подобен оскъпен порядък, че това са в действителност заровени пари. Това не прави вложения, а това е единствено омаломощаване на националните комплекси. България сега е подложена на обезсилване като всичките ѝ системи, тъкани, всичко каквото може от нея да бъде взето. Това е една битка, която продължава към този момент двайсетина години и това, че българите потеглиха да се борят значи, че за първи път са разбрали, че никой няма да им помогне в тази, битка, а те би трябвало да я извоюват сами “, сподели Ренета Инджова в края на диалога.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР