Ние, експертите и от бранша оценяваме решението на Конституционния съд

...
Ние, експертите и от бранша оценяваме решението на Конституционния съд
Коментари Харесай

От бранша реагираха на решението на КС за шофьорските книжки – стъпка назад е в пътната безопасност

Ние, специалистите и от сектора оценяваме решението на Конституционния съд да анулира отнемането на шофьорската брошура и прекъсването на колата от придвижване за неплатени санкции като стъпка обратно в пътната сигурност.
Така Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики разяснява пред Българска национална телевизия за решението на Конституционен съд да разгласи за противоконституционно решението за лишаване на шофьорската брошура и прекъсването на колата от придвижване.
 Конституционният съд анулира отнемането на книжката за неплатени санкции Конституционният съд анулира отнемането на книжката за неплатени санкции
Отнемането на книжката на лидера и прекъсването на колата му от придвижване за неплатени санкции е противоконституционна процедура, която не доп...
Тя изясни, че тази спомагателна глоба имала за цел повишение събираемостта на санкциите и концепцията е да се покажем, че е водачът е позволил неточност и не трябва да я прави отново. Получи се едно мощно десинхронизиране сред изпълнителната, законодателната и правосъдната система. За грешката ще платим ние, жителите, безапелационна бе Русинова.
Тя уточни, че размерът на глобата би трябвало да има за цел да ни глоби, само че когато водачите не бъдат глобени резултатът на санкциите се губи.
Русинова не може да одобри като състоятелен мотив и изказванието, че отнемането на шофьорската брошура и прекъсването на колата от придвижване нарушава конституционни права. Това е една покруса и отговорност. Ние сме длъжни да се борим с всички ограничения и средства за пътната сигурност, настоя тя.  
Русинова дефинира като неуместно хора, които са нарушили закона за придвижване по пътищата, да предявяват искове към страната. „ Хората, които не желаят да съблюдават закона, ще продължат да търсят малки врати и да шмекеруват “, посочи тя.  
 Удължава се срокът на годност на шофьорските книжки Удължава се срокът на годност на шофьорските книжки
С сред 6 и 10 месеца се удължава срокът на годност на шофьорските книжки у нас. Инспектор Дамян Владинов от Министерство на вътрешните работи изясни, че се удълж...
Русинова запита дали жителите не са страната, които би трябвало да пазят сигурността й.
Според юрист Христо Копаранов не става въпрос за анулация на текстовете, а за оповестяването им за противоконституционни. Тук има недостиг в активността на Национална агенция за приходите, който се пробва да се компенсира посредством една спомагателна административна мярка оттатък наложената санкция на водачите, изясни юрист Копаранов. Според него прекъсването на МПС-то или отнемането на шофьорската брошура е спомагателна глоба против водачите.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР