Нидерландският шампион Аякс завърши груповата фаза на Шампионската лига с

...
Нидерландският шампион Аякс завърши груповата фаза на Шампионската лига с
Коментари Харесай

Аякс влезе в историята след голово шоу срещу Спортинг

Нидерландският първенец Аякс приключи груповата фаза на Шампионската лига с победа с резултат от 4:2 над гостуващия Спортинг Лисабон. И двата тима ще играят на елиминациите на шампионата, като амстердамци го направиха по впечатляващ метод – 6 победи от 6 мача и цялостен актив от 18 точки в група „ С “ на шампионата.

Резултатът бе открит още в осмата минута, когато Себастиан Алер се разписа от дузпа за десетия си гол в шампионата през сезона. Така той се причисли към Кристиано Роналдо като единствените двама играчи с гол във всичките шест дуела от една групова фаза на ШЛ.

Нуно Сантош изравни за гостите в 22-ата минута, когато с воле засече центриране на Бруно Табата.

В 42-ата минута обаче Антъни пресече пас на Гонсало Инасио, след което се мина като на церемониал в наказателното поле и още веднъж даде преднина на домакините.



Аякс вкара трети гол в 54-ата минута, когато Давид Нерес беше прецизен с шут по земя. Само четири минути по-късно Стивън Бергхуйс осъществя и четвърто попадение за домакините.

В 78-ата минута Табата оформи крайния резултат от 4:2 с прелестен изстрел от отдалеченост.

По този метод Аякс завоюва група „ С “ с цялостен актив от 18 точки и стана едвам деветият тим с това достижение в историята на шампионата. Спортинг остана втори с 9 извоювани пункта, като изпревари Борусия Дортмунд единствено поради статистиката в директните мачове посред им. Последният Бешикташ няма нито една точка в актива си.

6 games, 18 points =
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР