Нидерландският пилот Ренгер ван дер Занде обясни, че 7-кратният световен

...
Нидерландският пилот Ренгер ван дер Занде обясни, че 7-кратният световен
Коментари Харесай

В Нидерландия: Залязва ли Хамилтън?

Нидерландският водач Ренгер ван дер Занде изясни, че 7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън има “колебания в пилотирането си ” този сезон и по тази причина се зачуди дали с възрастта британецът не е “загубил част от представянето си ”.

В края на 2021 година Хамилтън загуби в последното съревнование за сезона борбата за международната купа против Макс Верстапен, а през този сезон Люис и Мерцедес се оказаха в ролята на догонващи след поредност проблеми с колата.

Верстапен си обезпечи купата 4 кръга преди края на сезона с победа в Япония - 12-ото му извоювано съревнование от 18 старта тази година. В същото време, Люис е изправен пред действителната опция за първи път в кариерата си във Формула 1 да запише сезон, в който не е спечелил нито една победа.
 Хамилтън: Състезанията би трябвало да са такива Хамилтън: Състезанията би трябвало да са такива
“Разликата сред Макс и Люис Хамилтън е занимателна - изясни Ван дер Занде пред уеб страницата Formule1.nl. - Често съм казвал в последните години, че Люис има същински шампионски шанс. На пистата удряш нещо с крилото на колата, само че то не се чупи. Когато шансът на първенеца е с теб, се чувстваш като този, който непрекъснато печели в казиното, всичко върви чудесно. Вървиш четвърти, само че първият и вторият се удрят и ти отново печелиш на финала. ”

Ван дер Занде даде още образци за шанса, който съгласно него, е оказал помощ съществено на Люис в последните сезони.
 Хамилтън: Догодина ще имаме по-добра кола Хамилтън: Догодина ще имаме по-добра кола
“Друг образец - правиш невероятно изпреварване, което обаче се оказва сполучливо, защото когато доминираш в спорта, другите водачи карат по по-различен метод против теб. Когато Макс е зад някой водач, той знае, че офанзивата ще пристигна напълно скоро. Когато обаче това е Перес, множеството си мислят, че могат да се отбраняват ”, добави Ван дер Занде, който от 2014 година се състезава в американския шампионат за устойчивост IMSA.
 Хакинен: Макс може и да напусне Ред Бул Хакинен: Макс може и да напусне Ред Бул
36-годишният водач показва, че е следил деликатно представянето на Хамилтън този сезон и има забавни заключения.
 Тото Волф е черноглед за възможностите на Мерцедес през 2023 година Тото Волф е черноглед за възможностите на Мерцедес през 2023 година
“Не мисля, че това звучи добре, само че се чудя дали Люис към този момент не е трансферирал върха и кариерата му се развива низходящо - запита се водачът. - Този сезон автомобилът му не беше толкоз добър, само че изпреварванията на Люис към този момент не са толкоз безапелационни като преди, виждаме подозрения в пилотирането му. Може би това е композиция от възрастта му и това, че е изгубил част от представянето си. От друга страна, Макс е извънредно убеден в себе си и намира способи да се измъкне от обстановки, в които не се получава това, което е замислил. ”

Ренгер ван дер Занде има богата кариера зад тила си, като измежду шампионатите, в които е карал са немската и английската Формула 3, DTM, Суперкупата Порше, Световният шампионат за устойчивост, а в IMSA има 80 старта и 15 победи, а през 2016 взе купата.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР