Нидерландският парламент прие резолюция, в която се казва, че Нидерландия

...
Нидерландският парламент прие резолюция, в която се казва, че Нидерландия
Коментари Харесай

Нидерландия прие резолюция против членството на България и Румъния в Шенген

Нидерландският парламент одобри резолюция, в която се споделя, че Нидерландия не би трябвало да гласоподава за присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство, заяви за румънския „ Аджерпрес “ холандският евродепутат София ин`т Велд, координатор в Комисията по цивилен свободи (LIBE) на Европейския парламент.

Във вторник Европейският парламент одобри с огромно болшинство предложение за резолюция, с която приканва държавите-членки да разрешат на Румъния и България да се причислят към Шенгенското пространство за свободно пътешестване без закъснение.

По-рано служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи на брифинг, че " вратата към Шенген за България е необятно отворена ".

По думите му това е в резултат на напъните, които е положило служебното държавно управление.

" Единствената страна, останала ненапълно скептична, е Нидерландия. Но аз имам вяра, че при такава оценка в отчета, който чакаме на 21 октомври, отзивите ще са положителни. Вярвам, че задачата, която си поставихме, България да бъде призната в Шенгенското пространство през декември, ще бъде реализирана ", сподели министърът в четвъртък.

По-рано през седмицата представител на Европейска комисия съобщи, че България, Румъния и Хърватия са изпълнили изискванията за присъединение към Шенген и е извънредно време Съветът на Европейски Съюз да предприеме нужните стъпки.

Проверките, свързани с Шенген, са поверителни, разясни представителят, запитан за оценките на проверяващите у нас и в Румъния, измежду които бяха представители на Европейска комисия и на страните от Европейски Съюз.Комисията към този момент предложи България, Румъния и Хърватия да бъдат признати в Шенген, уточни представителят.

Припомняме и позоцията на президента Румен Радев, който съобщи, че неможе българите да бъдат второкласен европейци и да чакат унизително по всички контролно-пропускателни пунктовена Европа.

" Страната ни би трябвало неотложно да влезе в Шенген ", безапелационен бе той.

Според президента от това, че страната ни е отвън шенгенското пространство, губят бизнесът, туризмът и българските жители.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР