Нидерландската верига супермаркети Jumbo е един от най-старите спонсори на

...
Нидерландската верига супермаркети Jumbo е един от най-старите спонсори на
Коментари Харесай

Макс Верстапен загуби основен спонсор

Нидерландската верига супермаркети Jumbo е един от най-старите спонсори на трикратния международен първенец във Формула 1 - Макс Верстапен. Двете страни си партнираха повече от десетилетие, само че тяхното партньорство няма да продължи.

Една от аргументите за тази разлъка е фактът, че Jumbo стартира да се изтегля от спонсорството в спорта. Доскоро компанията работеше взаимно с един от най-големите колоездачни тимове в света, който бе прочут като Jumbo-Visma в интервала 2019-2023.

Това евакуиране на Jumbo започва откакто през октомври 2022 някогашният играч и изпълнителен шеф на компанията Фриц ван Ерд се отдръпна, откакто беше обвинен в пране на пари. На негово място беше назначен Том ван Веен, който промени политиката на компанията по отношение на спонсорството в света на спорта.

„ През последните години Jumbo изгуби своя фокус. Добавихме разнообразни интензивности, които не ни помогнаха да станем по-големи. Станахме доста дейни в спонсорството в спорта.

Но като погледнем триумфите на спортистите и тимовете би трябвало да си зададем въпроса дали те ни прилягат на нас. Макс Верстапен е международен първенец, само че ние сме нидерландска верига супермаркети и даже не сме най-голямата. Нямаме доста работа на международната сцена.

Сега няма да налива десетки милиони в спонсорство. Вместо това ще използваме тези пари, с цел да понижим цените в нашите магазини. Това е цялостната концепция на Jumbo “, изясни Ван Веен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР