Нидерландия забранява притежанието на изкуствено селектиран любимец. Дизейнерските животинки ще

...
Нидерландия забранява притежанието на изкуствено селектиран любимец. Дизейнерските животинки ще
Коментари Харесай

Нидерландия забранява притежанието на изкуствено селектиран любимец

Нидерландия не разрешава притежанието на изкуствено селектиран любим. „ Дизейнерските ” животинки ще бъдат неразрешени. „ Правим живота на почтените животни трагичен, единствено тъй като ги мислим за „ красиви “ и „ сладки “. Ето за какво през днешния ден в Нидерландия ще създадем огромната крачка, с цел да не допуснем нито един домакински любим да страда поради външния си тип ”, сподели в изказване нидерландският министър на културата, природата и качеството на храната Пит Адема.

Забраната включва притежанието, участията в реклами, рекламирането и публикуването на фотоси с дизайнерски породи в обществените медии, написа Euronews. Развъждането им е неразрешено в Нидерландия от 2014 година, само че в този момент държавното управление желае да затвори малката врата и за вноса и търговията с тези домашни любимци.

Те станаха извънредно известни, частично и поради обстоятелството, че доста звезди и инфлуенсъри имат такива породи и ги носят на всички места със себе си, което въодушевява почитателите им да вършат същото. Въпреки че може да наподобяват сладки, дизайнерските породи не се радват на здравето на “по-простите ” си събратя.

Кучетата с къса зурла – като кралския шпаньол или френския и британския булдог – постоянно страдат от проблеми с дишането. Проучване на Кралското ветеринарно сдружение на Англия от 2020 година сподели, че по този начин наречените брахицефални породи са по-предразположени към редица здравословни разстройства, в това число мъчителното очно заболяване язва на роговицата.

Забраната за развъждане на тези животни в Нидерландия беше обновена през 2019 година, тъй че да се ползва съответно за кучета, чиято зурла е по-къса от половината дължина на черепа им. Новото законодателство ще включва лист със неразрешени характерности, за които е потвърдено, че предизвикват непрекъснато страдалчество на животните. Предвижда се описът да бъде уголемен в допълнение, защото проучванията разкриват нови и нови нездравословни характерности.

„ Кучета с отклонения във формата на черепа може да страдат от непрекъснато главоболие, а котките със сгънати уши имат килнат хрущял, който може да им аргументи доста болежка “, се споделя в проектозакона на нидерландския парламент. Ако възбраната бъде въведена, ще планува временен интервал, тъй че притежателите на дизайнерски домашни любимци да могат да ги отглеждат до края на живота им.

Миналата година в Норвегия съд постанови, че развъждането на породите британски булдог и джентълмен кинг чарлз шпаньол нарушава Закона за отбрана на животните в страната, защото „ жестоката процедура ” води до „ породени от индивида здравословни проблеми “ за тези животни. Съдебното решение докара до възбрана за развъждането на тези породи кучета, само че не и до възбрана да бъдат притежавани, продавани или внасяни.

Чревни бактерии ни карат да упражняваме повече

 

Нидерландия не разрешава притежанието на изкуствено селектиран любим

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР