Нидерландия ще затвори едно от най-големите газови находища в Европа

...
Нидерландия ще затвори едно от най-големите газови находища в Европа
Коментари Харесай

Нидерландия затваря едно от най-големите газови находища в Европа

Нидерландия ще затвори едно от най-големите газови залежи в Европа край градчето Грьонинген. Затварянето ще стане факт най-късно през октомври, защото бе разкрито, че обектът основава опасности и употребата е рискова. За решението заяви в неделя заместник-министърът на минното дело Ханс Вийлбриф пред Financial Times.

Държавният чиновник сподели, че има за цел да затвори земетръсното газово находище до 1 октомври с опцията то да продължи да работи още една година – само, в случай че има дефицит на газ в страната след зимата.

Въпреки че нидерландците са подложени на напън да трансформират курса си заради енергийната рецесия, провокирана от съветската инвазия в Украйна, държавното управление неведнъж е заявявало, че производството може да бъде обновено единствено в краен случай, в случай че доставките на газ за холандските семейства свършат.

Производството в Грьонинген беше внезапно понижено в последните години, откакто нидерландското държавно управление и производителят NAM, взаимно дружество на Shell и Exxon, схванаха, че породените от него трусове съставляват прекомерно огромна опасност.

Много, доста просто: всеки, който има някакви знания за заплахата от трусове, ни споделя, че в действителност е доста рисково да продължаваме да произвеждаме там. Убеден съм, че е рационално да го затворим “, сподели Вийлбриф пред FT.

Нидерландия съобщи в петък, че ще спре търсенето на нови петролни и газови залежи на сушата в устрема си да реализира своите климатични цели и да ограничи сеизмичните опасности. В продължение на десетилетия страната бе един от главните снабдители на газ за Европа посредством находището Грьонинген в северната част на страната, до момента в който производството там не беше понижено до най-малко, с цел да се лимитират сеизмичните опасности.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинНидерландия газово находище Европа рандеман на газ ПоследниНай-четениЕнергетика 36 Нидерландия затваря едно от най-големите газови залежи в Европа Любопитно 1864 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа Бюджет и финанси 572 Кабинетът гласоподава по-евтини карти за превоз за пенсионери и възпитаници Бюджет и финанси 2330 Таваните на цените в Унгария – урок по неуспех КомпанииОбновена 23171 Цялото произвеждане на шоколад NuCrema се мести в Костинброд Компании 7784 Какво следва: 2023 година и жилищният пазар от висок клас в България Личности 6096 Провинциалното момче, което построи империя от първокласни марки Компании 4808 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР