Нидерландия е съгласна България да стане част от Шенгенското пространство,

...
Нидерландия е съгласна България да стане част от Шенгенското пространство,
Коментари Харесай

Нидерландия даде зелена светлина на България за Шенген

Нидерландия е съгласна България да стане част от Шенгенското пространство, съобщи Ройтерс. 

Решението на нидерландското държавно управление, взето през днешния ден, се чака да бъде импортирано в Народното събрание на страната идната седмица.

По-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков разгласи, че се чакат положителни вести от Нидерландия за присъединението на България и Румъния към Шенген.

От Брюксел, където е на посещаване, той разясни, че през днешния ден е имало съвещание на държавното управление на Нидерландия, на което е взето решение по проблема.  

„ Крайното решение за повдигане на ветото би трябвало да бъде взето от Народното събрание на Нидерландия. Това ще стане другата седмица, в случай че всичко е наред “, обясни Денков.

Премиерът акцентира, че с цел да стане това допустимо, е извървян " много сложен път през последните месеци ".

„ Приетите закони в Народно събрание, работата по повдигането на специфичния механизъм за наблюдаване на България, който е обвързван с върховенството на правото, позитивните резултати от задачата, която беше през ноември в София, с присъединяване на Нидерландия и Австрия ", разясни министър-председателят.

По думите му, с Австрия не престават договарянията. В момента се обсъждали разнообразни разновидности по какъв начин би изглеждало едно такова решение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР