Нидерландецът не успя да постигне десети пореден успех Първата победа

...
Нидерландецът не успя да постигне десети пореден успех Първата победа
Коментари Харесай

Ферари обра точките с двойна победа в Австралия, а Верстапен отпадна

Нидерландецът не съумя да реализира десети следващ триумф
Първата победа във Формула 1 за тим, който не е " Ред Бул ", бе завоювана от " Ферари ". Радостта в редиците на именития италиански отбор е двойна, тъй като с изключение на Карлос Сайнц, който се качи най-високо на почетната стълбичка, паралелно до него на второ място завърши и Шарл Леклер. Испанецът пропусна предходния старт поради интервенция, а в този момент се завърна с гръм и тропот, единствено 16 дни след отстраняването на апендикса му.

Челната тройка бе допълнена от Ландо Норис с " Макларън ", до момента в който международният първенец Макс Верстапен претърпя провал в търсене на десетия си следващ триумф, до който в последна сметка не съумя да стигне.

Нидерландецът стартира от полпозишън, само че рано в надпреварата го застигнаха проблеми със спирачките, а Сайнц се възползва и го изпревари още във втората обиколка. После техническите неволи за Макс се задълбочиха и от задната част на болида му стартира да излиза дим, което го принуди да пусне всички да го задминат и да влезе в бокса, откъдето по този начин и не се върна на пистата.

Това се случи в четвъртата обиколка и за първи път от 43 надпревари насам трикратняит международен първенец не съумя да приключи.

В 17-ата обиколка и Люис Хамилтън напусна конкуренцията на " Албърт Парк " поради проблеми с мотора, като на по-късен стадий надпреварата се трансформира в същински призрачен сън за " Мерцедес " - в 58-ата обиколка и Джордж Ръсел завърши присъединяване си, откакто катастрофира, пробвайки се да се бори с Фернандо Алонсо за шестото място в подреждането.

Решението на " Уилямс " да пусне Алекс Албън с колата на Лоугън Сарджънт в търсене на точки не се отплати и Албън приключи единадесети - на първата позиция отвън точките.

Оскар Пиастри добави мощното показване на " Макларън ", завършвайки четвърти пред родна аудитория. Другият австралиец - Даниел Рикардо остана дванадесети.

" Ред Бул " въпреки всичко взе точки посредством Серхио Перес, финиширал пети, а след него в десетката се подредиха Фернандо Алонсо и Ланс Строл ( " Астън Мартин " ), Юки Цунода ( " Република България Хонда), както и двата болида на " Хаас " - надлежно с Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен.

Най-бързата обиколка бе на сметката на " Ферари " и спомагателната точка отиде при Шарл Леклер.

Така след три старта Верстапен остава отпред при водачите с 51 точки, следван от Леклер (47), Перес (46) и Сайнц (40).

" Ред Бул " води при конструкторите (97), а след това идват " Ферари " (93) и " Макларън " (55).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР