Нидерландецът Франк Хохербейтс предсказа с точност мощното катастрофално земетресение, отнело

...
Нидерландецът Франк Хохербейтс предсказа с точност мощното катастрофално земетресение, отнело
Коментари Харесай

Учените на нокти! Ето кой предвиди земетресението

Нидерландецът Франк Хохербейтс предсказа с акуратност мощното пагубно земетресение, лишило хиляди животи в Турция и Сирия, три дни преди да се случи.

На 3 февруари той написа в профила си в Туитър: „ Рано или късно ще има земетресение с магнитуд 7,5 в този район: Турция, Йордания, Сирия, Ливан “.
-->
Към обявата бе добавил и карта, на която с безспорна акуратност е обрисувал и епицентъра на труса.

Хохербейтс работи за изследователския институт „ Солар систъм джиометри показател “, който се занимава с пресмятане на данни, свързани с съответните геометрични позиции на Слънцето, планетите от Слънчевата система и Луната.

От института настояват, че когато тези данни се изобразяват на специфична графика, тя елементарно демонстрира къде следва по-голяма сеизмична интензивност.

При това графиката показва идните вероятни земетресения нормално в границите на три-четири дни преди те да се случат. Именно такава карта, основана въз основа на позициите на планетите, бе разгласил в профила си и нидерландецът.

Тъй като заниманията му го сродяват доста повече с астролозите, в сравнение с с класическите учени, туитът от 3-ти февруари незабавно провокира вълна от отвращение измежду сеизмолозите, които не икономисаха даже обидни избрания като „ лъжеучен “. Нападките продължиха даже откакто прогнозата на Хохербейтс и института му се сбъдна.

Малко откакто целия свят научи за бедствието нидерландският сеизмолог Мартин ван ден Енде, написа следния коментар под обява на Хохербейтс:

„ Моля, всички, които четат тези „ прогнози " - не се поддавайте на тях. Земетресенията не се провокират от позициите на планетите и няма теоретичен способ за прогнозиране на трусове. Моля, консултирайте се с същински сеизмолог, в случай че имате въпроси. “

Атаките против Франк Хохербейтс обаче единствено ускориха интереса към него и организацията, в която работи. Туитът му от 3 февруари се трансформира във вирусен и досега е посетен от над 41 милиона души, написа Флагман.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР