Незначителни суми водят до значително влияние върху общественото съзнание в

...
Незначителни суми водят до значително влияние върху общественото съзнание в
Коментари Харесай

Христо Грозев: За 150-300 евро български медии са публикували пропагадни статии на ГРУ

Незначителни суми водят до доста въздействие върху публичното схващане в България, което не трябва да се случва. Статия, написана от ГРУ да речем, е оповестена и в български медии - против 150 евро, заяви пред NOVA проверяващият публицист Христо Грозев.
Журналистът Христо Грозев, който беше разгласен от Русия за търсене, към този момент е в Съединени американски щати.
 
" В Лос Анджелис съм, преди малко дойдох. Има няколко събития, свързани с документалния кино лентата " Навални ", който създадохме. Ще разберем дали ще е номиниран за " Оскар " до дни. Има страни, в които не е проблем да кажеш, че си. Например Америка ", сподели Грозев.
 
 Христо Грозев, Навални и брачната половинка му (в центъра) Христо Грозев, Навални и брачната половинка му (в центъра) Източник: Twitter
Македонският дописник Дарко Тодоровски получава задания от Русия и посредством своя мрежа в България съумява да разгласява тези публикации против възнаграждение, продължи с разкритията журналистът. " Заплащането варира от 150 евро за публикация, която е дезинформационна, до 300 евро. Тоест най-скъпата е 600 лв. ", посочи Грозев.
 
Има хиляди присъстващи на територията на България съветски жители, които са получили - с помощта на инвестиция - право да живеят в България дълготрайно и които са в тясна връзка с техните специфични служби. Надявам се българските специфични служби и контраразузнаването да имат взор върху това, сподели журналистът от уеб страницата " Белингкат ".
 
" Не се опасявам, защото привикнах с този метод на живот, най-малко от 2015 година когато започнаха опитите за бойкот на нашата работа от страна на съветското държавно управление, само че освен – да вземем за пример и от Беларус ", сподели Грозев. Сега обаче рискът се е повишил доста, защото е включен в листата с враговете на Русия. В Австрия Грозев получавал защита от страната. " В България една парламентарна мощ предложи да бъда екстрадиран в Русия. Това е страшничко ", разяснява журналистът.
 
Той удостовери, че е получил отбрана от България. " Няколко дни не беше ясно дали страната е подготвена да вземе позиция, която е конфронтационна по отношение на Русия. Но представители на правоохранителните и специфичните служби се свързаха с мен, чакам да видя, откакто се получи отговор от Русия.  Наистина видях сериозен опит от страна на нашите специфични служби да координират с други служби по света моята сигурност. На този стадий съм признателен на страната ", сподели Грозев. Той сподели, че не може да твърди, че в българския парламент има съветски сътрудници.
 
  " В политически сили, които са извънпарламентарни – сигурно, в българския стопански хайлайф също са доста. Има доста присъстващи на територията на България руснаци, които са в тясна връзка с техните обществени служби. Надявам се българските специфични служби и контраразузнаването да имат взор върху това ", сподели журналистът. 
 
" Когато преди година разследвахме една интервенция на ГРУ, по бойкот на следствието на интонации Боинг над Украйна през 2014 година в телефонните диалози на генерала, който се занимаваше със бойкот на следствието, имаше и български телефонни номера. За част от тези контакти имаме догадка, може би в околните дни ще публикуваме следствие ", сподели Грозев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР