Независимо разследване открива сериозни пропуски“ в начина, по който частната

...
Независимо разследване открива сериозни пропуски“ в начина, по който частната
Коментари Харесай

Проучването открива „сериозни пропуски“ в начина, по който банковата сметка на британския политик Найджъл Фараж е била затворена

Независимо следствие открива „ съществени пропуски “ в метода, по който частната и изключителна Coutts на NatWest Group Банката закри сметката на десния английски политик Найджъл Фараж

От PAN PYLAS Associated Press 27 октомври 2023 година, 6:48 ч.

ЛОНДОН -- Независимо следствие в петък откри „ съществени пропуски “ в това по какъв начин частната и изключителна Coutts Bank на NatWest Group закри сметката на десния английски политик Найджъл Фараж.

Адвокатска адвокатска фирма Travers Смит беше назначен да извърши обзор след така наречен „ дебанкиране “ на Фараж в Coutts Bank, която има от дълго време открита известност на частни банкери на членове на английското кралско семейство и достойнство.

Фараж, който беше един от най-видните политици зад излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи през юли, че акаунтът му е бил затворен поради политическите му възгледи. Последвалият възторг докара до напускането на основните изпълнителни шефове както на Coutts, по този начин и на NatWest.

Разследването на Травис Смит откри пропуски в метода, по който NatWest третира поверителна информация и по какъв начин комуникира с Фараж. Изпълнителният шеф на NatWest Алисън Роуз беше принудена да напусне, откакто призна, че е обсъждала персоналните данни на Фараж с публицист.

„ Тя почтено, само че погрешно вярваше, че клиентът е обществено удостовери, че е бил клиент на Coutts ", се споделя в отчета.

Като цяло обаче отчетът откри, че решението за закриване на банковата сметка на Farage е законно, и най-вече търговски.

„ Coutts счете връзката си с Farage за нежизнеспособна от комерсиална позиция, тъй като носеше обилни загуби “, се споделя в него.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Farage разкритикува рецензията и сподели, че Травърс Смит е възприел „ доста дръглив метод “ към дебанкирането.

„ Адвокатската адвокатска фирма твърди, че моите политически възгледи „ не съответстват с тези на банката “ единствено по себе си не е политическо решение “, сподели той. „ Това е смешно. “

Председателят на NatWest Хауърд Дейвис сподели, че отчетът излага редица „ съществени пропуски “ в лекуването на Фараж и се извини.

„ Опитът му не отговаряше на стандартите, които всеки клиент би трябвало да чака “, сподели той.

Финансовият регулатор на Англия, Органът за финансово държание съобщи, че отчетът „ акцентира евентуални регулаторни нарушавания и редица области за усъвършенстване “. и обработката на тъжби може да повлияе на по-широкото заслужено отношение към клиентите.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР