Независимо по колко цигари пушите дневно, в тялото ви се

...
Независимо по колко цигари пушите дневно, в тялото ви се
Коментари Харесай

5 продукта, които изчистват никотина от тялото

Независимо по какъв брой цигари пушите на ден, в тялото ви се натрупва никотин. Колко дълго остават той в организма ви, зависи от функционалността на черния дроб, бъбреците, генетиката и броя на изпушените цигари, написа Жената Блиц.

В същото време прочистването при дамите е по-бързо, в сравнение с при мъжете. Някои изследвания са открили, че следите от никотин могат да се задържат в урината до осем седмици.

Руски специалисти обаче оповестиха, че има някои артикули, с които можете да помогнете на тялото да се почисти от никотина.

Водата е най-хубавото средство за пречистване на тялото от нездравословни субстанции. Колкото повече вода пиете, толкоз по-активно работят бъбреците.

Плодовете съдържат антиоксиданти, които предотвратяват навлизането на свободните радикали в тялото.

Специално горските плодове извършват същата функционалност. Най-добре работят боровинките, малините, къпините и ягодите.

Зеленчуците са с високо наличие на фибри, което понижава риска от доста болести, в това число сърдечни, които пушенето предизвиква.

Соята ще понижи риска от хронична обструктивна белодробна болест. Също по този начин, този артикул съдържа противовъзпалителни субстанции, които могат да бъдат профилактика на ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР